• 4
 ≫ 

Zbog besplatnih vakcina iz Srbije, ova zemlja uvodi posebne turističke pakete samo za naše građane

 ≫ 

U Severnoj Makedoniji na snazi je policijski čas koji traje do utorka, 20. aprila

  • 4
ohrid

Foto: Pixabay

Dok se mnoge evropske zemlje bore kako da sačuvaju privredu i turizam, uvodeći razne povlastice i "akcije" za turiste, jedna zemlja iz regiona je spremila specijalni popust - samo za građane Srbije.

Naime, hoteli u Ohridu i Strugi će od maja do oktobra nuditi jeftinije rezervacije za turiste iz Srbije do 20 odsto, zavisno od dužine boravka, najavljeno je iz Udruženja hoteljera Severne Makedonije (HOTAM).

Cilj hotelijera u Severnoj Makedoniji je da naše posetioce podstaknu da letnji odmor provedu upravo na Ohridskom jezeru, ili da, po povratku s letovanja u Grčkoj, ostanu u S. Makedoniji još nekoliko dana, a ne samo jednu noć, na putu do kuće.

Polupansion, sa doručkom i večerom u hotelu sa četiri zvezdice koštaće oko 25 evra, rekao je predsednik HOTAM-a, Krste Blažeski. Zanimljivo je da je ovu inicijativu o smanjenju cena do sada prihvatilo više od 90 odsto hotela, a Blažeski dodaje da će ove posebne pakete nuditi agencije i iz Severne Makedonije i iz Srbije.

- Očekujemo veći protok gostiju ove sezone - istakao je.

Hotelijeri kažu da ovom akcijom žele da podrže preporuku Vlade o pogodnostima za građane Srbije, u znak zahvalnosti za besplatne vakcine koje su poslali Severnoj Makedoniji.

U Severnoj Makedoniji na snazi je policijski čas koji traje do utorka, 20. aprila. Policijski čas koji počinje u 20 sati i traje do 5 časova ujutru, uveden je 6. aprila, kada je zabranjen i rad ugostiteljskim objektima.

Video: Težak vam posao? A šta mislite kako je čistiti led sa mosta koji ide preko okeana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>