• 0

Uoči Praznika rada brojaće 200 miliona putovanja: Avio-karte skuplje, ali navala veća nego 2019.

Podaci turističke agencije "Fligi", pokazuju da su cene avio-karata iz manjih gradova do popularnih destinacija mnogo jeftinije nego letovi iz velikih gradova

  • 0
putovanje avionom

Foto: Freepik

Prema predviđanju kineskih onlajn turističkih agencija, očekuje se da će u Kini biti zabeleženo 200 miliona putovanja tokom petodnevnog Međunarodnog praznika rada ove godine (1. maja), što će premašiti nivo iz istog perioda 2019. godine.

Avionske karte ekonomske klase na nekim popularnim linijama već su rasprodate, navode iz "Cetrip"-a i "Kjunar"-a, koji su ujedno i najveći sajtovi za onlajn kupovinu karata i rezervaciju hotela u Kini.

Prema podacima kineske turističke agencije i platforme za društvene mreže "Mafengvo", onlajn rezervacije avionskih karata premašile su broj zabeležen u istom periodu 2019. godine.

Cena karte je u proseku 1.050 juana (oko 160,75 američkih dolara), što je dvostruko više nego u prošle sezone, prenosi Međunarodni kineski radio. Podaci "Mafengvo"-a pokazuju da će iz Pekinga putovati najveći broj turista.

"Cetrip" navodi da je ovo 10 najpopularnih turističkih destinacija: Šangaj, Peking, Sanja, Guangdžou, Čengdu, Čungćing, Sijan, Sijamen, Hangdžou i Šendžen.

Podaci "Alibabine" internet platforme, turističke agencije "Fligi", pokazuju da su cene avio-karata iz manjih gradova do popularnih destinacija mnogo jeftinije nego letovi iz velikih gradova. Tako je, na primer, prosečna cena karte u ekonomskoj klasi od Šangaja do Sanje oko 2.250 juana, dok je iz Ningboa do Sanje svega 570 juana.

Video: Unikatni Sakura dijamant vredi čak 32 miliona eura: Ovakav kamen prvi put se našao na aukciji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>