• 1
 ≫ 

Holivudski glumac ulaže u slaninu na bazi pečuraka: "Hrskava je i slasna poput prave"

 ≫ 

Biljni burgeri, kao zamena za hambugere, takođe su sve popularniji u SAD

  • 1
Robert Downey Jr. slanina Foto: Profimedia/BACKGRID/Backgrid USA , Shutterstock

Slanina koja "cvrči" i ima ukus pravog mesa, ali je napravljena od gljiva, privukla je neke investitore, uključujući fond koji vodi glumac Robert Dauni Džunior.

"Atlast Food Co.", alternativni startap usmeren na proteine, prikupio je 40 miliona dolara od investitora, između ostalog Viking Global Investors LP, 40 North i Footprint Coalition Ventures.

Nedavno smo pisali i o tome da glumac Met Dejmon ulaže u vodu, kao u resurs koji previše crpimo, ali poziva i ostale ulagače da učine isto. Takođe, uvelike se priča o 3D štampanom mesu, kao i o apelu Bila Gejtsa da se bogate zemlje "prebace" na veštačko meso.

Ovaj put, novac treba da pomogne u izgradnji najveće svetske farme za vazdušni micelijum, vrstu korena pečurki koja je ključni sastojak Atlastovih proizvoda. Oni su jedan od nekoliko startapa koji se utrkuju u usavršavanju alternativa za biljno meso, koje oponašaju teksturu i ukus tzv. celih rezova, kao što su odresci i rašeri (tanko parče slanine).

Taj karamelizovani momenat slasne slanine biće najteže postići, ali je motivacija velika, jer se proizvođačima alternativnih proizvoda za meso predviđa rast od 290 milijardi dolara do 2035. godine.

Iz kompanije kažu da Atlast MyEats izgleda kao slanina, prži se poput nje, hrskavo je. Biljni burgeri, kao zamena za hambugere, takođe su sve popularniji u SAD.

Video: Ono kad se zaljubiš u slaninu na prvi zalogaj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤪

    18. april 2021 | 11:31

    Ипак ја остајем вјеран оригиналном производу

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>