• 2

Jedan od ključnih projekata Srbije i BiH: Deonica auto-puta Sremska Rača - Kuzmin gotova do 2022.

Vrednost investicije je 220 miliona evra

 • 2
Autoput Sremska Rača Kuzmin

Foto: Rina.rs

"Beograd - Sarajevo" prvi je auto-put koji će direktno povezati Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, odnosno Republiku Srpsku, i spada u jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u okviru programa "Srbija 2025''.

Srbija je prošle godine krenula u izgradnju prve deonice, od Sremske Rače do Kuzmina, u dužini od 18 kilometara, a vrednost investicije je 220 miliona evra.

U okviru izgradnje ovog auto-puta traje i izgradnja novog mosta na Savi u Sremskoj Rači, ukupne dužine 1.310 metara. Most se sastoji od prilaznih betonskih konstrukcija na levoj i desnoj obali Save, dužine 530 metara i 450 metara, i čelične konstrukcije nad rekom dužine 330 metara.

Radove na deonici Kuzmin - Sremska Rača, u okviru izgradnje auto-puta Beograd - Sarajevo izvodi turska firma "Tašijapi", koja je nedavno dala obećanje da će radove završiti do kraja 2022. godine.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • BG

  Ma daj već jednom da se završi auto put do Doboja, pa da više ne idem kroz Hrvatsku i njoj ostavljam eure za putarinu, a oni da nas pljuju i ubijaju. Auto put do C. Gore, auto put do Bugarske, auto put do Makedonije, auto put do Hrvatske, sve do osvedočenih prijatelja, ali zato nema do neprijatelja R. Srpske. Jedan most i 22 km dve godine. Bravo!!

  8
  0

  Podelite komentar

 • zoks

  Što više mostova i veza sa RS jer Drina nije granica.

  8
  1

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke