• 0

Ovaj grad svakog aprila slavi ćerke: "Dosta je bilo rodnih podela, devojčiće biraju muška zanimanja"

Sve zainteresovane devojčice iz Beča, kao i roditelji i nastavnici, mogu da se prijave putem mejla ili onlajn formulara za besplatnu radionicu i na taj način saznaju više o preduzećima

  • 0
dan ćerki - beč

Foto: Astrid Knie

Više od 200 bečkih preduzeća predstaviće svoje poslovanje kroz radionice, video snimke i različite vrste informacija u okviru 20. bečkog "Dana ćerki", koji se obeležava 22. aprila ove godine.

Zbog pandemije, preduzeća će po drugi put otvoriti virtuelna vrata svojih kompanija, a ovoga puta pod motoom "Nije za devojčice? Girlpower na poslu".

Cilj je da devojčice uzrasta od 11 do 16 godina dobiju priliku da se upoznaju sa mnogim različitim zanimanjima, pre svega, u oblastima tehnike, digitalizacije, zanatstva i prirodnih nauka.

Sve zainteresovane devojčice, kao i roditelji i nastavnici, mogu da se prijave putem mejla ili onlajn formulara za besplatnu radionicu i na taj način saznaju više o preduzećima, od startapa, preko preduzetnika, do velikih kompanija i gradske uprave.

Informacije o poslovima, saveti o izboru školovanja i poslova - dostupni su i na društvenim mrežama.

dan ćerki - beč

Foto: Astrid Knie

- Da li je u pitanju IT stručnjak, avio-tehničar ili arhitekta, devojčicama u Beču su sva vrata otvorena kada je izbor zanimanja u pitanju. Poruka bečkog "Dana ćerki" je: budite odvažne i verujte u sebe! Mladi se i dalje odlučuju za zanimanja na osnovu predodređene i zastarele podele uloga - izjavila je Katrin Gal, zamenica gradonačelnika Beča zadužena za pitanja žena i inicijator "Dana ćerki".

"Dan ćerki" se organizuje u saradnji sa Direkcijom za obrazovanje grada Beča i Privrednom komorom

Beča. Planirano je da u aprilu 2022. godine "Dan ćerk" bude održan u preduzećima, kao što je bio slučaj pre pandemije.

Video: Završeni pregovori frilensera i vlade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>