• 0

Dok dolar slabi, dragoceni metal raste: Najviši nivo u poslednjih 7 nedelja

Srebro je takođe poraslo za 0,4% na 26,05 dolara za uncu

  • 0
zlato

Foto: Unsplash

Cena zlata dostigla je sedmonedeljni vrhunac juče, jer su mekši dolar i niži prinosi američkog Ministarstva finansija unapredili popularnost plemenitog metala, iako je apetit za rizičnijom imovinom već bio jak.

Zlatom, koje se može odmah kupiti i prodati, trgovalo se po ceni od 1.783,88 dolara za uncu, što je najviši nivo od 25. februara. Fjučersi za američko zlato takođe su porasli za 0,3%, na 1.788 dolara za uncu.

Referentni američki desetogodišnji prinos se smanjio, prema višenedeljnim najnižim nivoima od prošle nedelje. Indeks dolara takođe je pao, najniže u odnosu na rivale, u poslednjih šest nedelja, i više.

Slabljenje dolara i povlačenje prinosa Trezora usledili su u momentu kada je Američka centralna banka ponavljala svoj stav da bi bilo kakav skok inflacije verovatno bio privremen.

Srebro je takođe poraslo za 0,4% na 26,05 dolara za uncu, paladijum je napredovao za 1,7% na 2.827,20 dolara, dok je platina porasla za 1% na 1.213,50 dolara.

Video: Unikatni Sakura dijamant vredi čak 32 miliona eura: Ovakav kamen prvi put se našao na aukciji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>