• 1

Tramp poziva na bojkot Koka-Kole, a njegovi hoteli i restorani i dalje redovno služe ovo piće

Reporteri CNN-a su se upustili u misiju i proveravali da li bivši američki predsednik sam sebe demantuje

  • 1
Donald Trump, Donald Tramp

Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

Tokom poslednjih nekoliko godina bivši predsednik SAD, Donald Tramp, pozvao je na bojkot brojnih kompanija, a sada su na redu Koka-Kola, Delta i drugi korporativni giganti, koji se protive zakonu o glasanju u Džordžiji.

Ali, sada kada se vratio svojoj kompaniji koja se, između ostalog, bavi hotelima i ugostiteljstvom, malo je izazovnije za njega da traži da se ne uslužuje popularno gazirano piće.

Tramp je, inače, i poznati zaljubljenik u dijetalnu verziju Koka-Kole, i navodno je pio čak 12 limenki dnevno, pa će stoga biti teže ubediti ljude da bojkotuju ovaj brend pića.

CNBC piše da je bivši američki predsednik nekoliko dana nakon izjave o bojkotu, ranije ovog meseca, "uhvaćen" kako nasmejano pije Koka-Kolu za svojim radnim stolom, u ličnom odmaralištu Mar-a-Lago.

Ali, mimo lične potrošnje ovog gaziranog pića, Tramp bi - u teoriji - trebalo da ima moć da organizuje bojkot Koka-Kole u ​​svom porodičnom preduzeću. Tokom poslednje dve nedelje, CNN je započeo misiju proveravanja te teze.

Ispostavilo se da je jedan njihov novinar 8. aprila uživao u dijetalnoj Koka-Koli u hotelu "Trump International" u Vašingtonu. Piće je platio 9 dolara, ali ljubazni i profesionalni konobar je ponudio dva besplatna punjenja pića.

Drugi reporter CNN-a je, kako se navodi, pijuckao dijetalnu Kolu u baru golf kluba "Trump National Doral" u Majamiju, 9. aprila. I uprkos onome što je bivši predsednik SAD rekao, čini se da nije preduzeo bilo kakvu akciju da zaustavi prodavanje pića na svojim imanjima.

U "Doralu", reporter CNN-a primetio je da stoje otvorene i za posluženje spremne flaše dijetalne Kole, iza istoimene plesne sale "Donald J. Trump". Takođe, 14. aprila je bez oklevanja, još jednom reportere CNN-a posluženo popularno gazirano piće u restoranu "DJT", unutar Trampovog hotela u Las Vegasu.

Video: 5 najskupljih namirnica koje prosečni domaćini teško mogu da priušte

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke