• 0
 ≫ 

Savršen tajming: U vreme kada je teško bukirati termin kod frizera, gigant pokreće novi biznis

 ≫ 

Salon Amazon radiće sedam dana u nedelji, a cene usluga još nisu objavljene

  • 0
Jeff Bezos, Džef Bezos

Foto: Tanjug/AP

Iako je e-trgovina doživela procvat u 2020, dok su neke grane pretrpele posledice pandemije - kao što su saloni lepote, američki gigant, ipak, želi da se oproba i u tom svetu.

Naime, Amazon je objavio da planira da otvori svoj prvi frizerski salon u istočnom Londonu, što je deo misije da istražuje nove pravce razvoja poslovanja, i ujedno promoviše neke artikle koje prodaje na svojoj platformi.

Zvuči krajnje interesantno to što je gigant odabrao baš ovaj pravac poslovanja, kao nov u svojoj istoriji dugoj 27 godina. Salon će se zvati Amazon, a kako piše CNBC, prostiraće se na dva sprata u jednoj zgradu u Spajtelfildsu, modernom naselju, nadomak londonskog Sitija, koji je poznat po šoping centrima i restoranima.

Takođe je neobično za zapad, to što će salon Amazon raditi sedam dana u nedelji. Prostor površine od oko 140 kvadratnih metara, udaljen manje od pet minuta hoda od Amazonovog sedišta u Velikoj Britaniji, dovoljan je za oko 5.000 ljudi, a u početku će raditi samo za zaposlene u Amazonu.

Ostali će moći da rezervišu termin u "narednim nedeljama" - i to putem telefona, mejlom ili na licu mesta. Inače, frizeri ponovo rade punom parom u Velikoj Britaniji, ali je teško doći do termina. Amazon svakako pametno koristi tu okolnost.

Cene usluga u salonu Amazon biće naknadno objavljene, a iz kompanije takođe navode da će salon koristiti i za isprobavaje brojnih novih tehnologija za negu kose.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>