• 0

I to se dešava: Od sada možete iznajmiti poslovno odelo na 24 sata, potpuno besplatno

Usluga je, naime, prvi put pokrenuta u Velikoj Britaniji prošle nedelje, a biće moguća i u SAD od 13. maja

  • 0
posao, radnik, kancelarija, odelo

Foto: Unsplash

Gigant iz oblasti brze mode, H&M, počeo je vrlo neobičnu kampanju: kupcima širom sveta iznajmljuje poslovna odela besplatno, ali samo ako mogu da ih vrate u roku od 24 sata.

Ta kompanija je, inače, u poslednje vreme bila na meti negativnih kritika zbog eksploatacije radne snage na poljima pamuka u Kini, a ovo je možda gest koji bi pomagao "vraćanju slave".

Usluga je, naime, prvi put pokrenuta u Velikoj Britaniji prošle nedelje, a biće moguća i u SAD od 13. maja, saopštio je H&M i preneo Biznis Insajder. Od kupaca se očekuje da odelo, ne samo vrate za jedan dan, već i upakovano u posebnu, unapred plaćenu kesu kako bi "otišlo" na hemijsko čišćenje.

Pisali smo i o tome da gigant već duže vreme ne prima kese sa starom odećom (za koje je delio popuste od 15%), jer se upustio u novu održivu politiku, protiv gomilanja. Ovaj potez je deo te priče, pokrenute 2012. kao "conscious collection".

Ta kolekcija sadrži komade napravljene od najmanje 50% održivih materijala. H&M ima plan da od 2030. u svojoj proizvodnji upotrebljava isključivo reciklirane ili druge materijale iz održivog izvora.

Na ovaj način, kroz rentiranje kvalitetnih poslovnih odela, kompanija spaja lepo i korisno. Navode da aktuelna usluga iznajmljivanja omogućava svima koji idu na razgovor za posao "da ostave dobar prvi utisak". Ipak, ako dođe do bilo kakve veće štete - moraće da plate punu maloprodajnu cenu za odelo.

Ono što H&M neće naplaćivati jesu sitne štete, kao što su fleke.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>