• 4

Od sada ćete skupljati limenke: Olakšice za Beograđane u pojedinim radnjama

Inovativnom akcijom koja podrazumeva više od 10 presa koje vrše reciklažu, Beograd želi da skrene pažnju na značaj reciklaže, istakao je gradonačelnik

  • 4
Kupovina šoping prodavnica korpa

Foto: Shutterstock

Pametna presa za recikliranje limenki puštena je danas u rad u Ulici kralja Milana u Beogradu, na trgu London, a građani koji budu najviše reciklirali imaće olakšice u pojedinim beogradskim prodavnicama.

Dan uoči Međunarodnog dana planete Zemlje, gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, pozvao je sugrađane da recikliraju i time zaštite životnu sredinu. Zahvalio je na tom inovativnom projektu za reciklažu "Smart Urban Can Collection System", koji su organizovali GIZ, Ball Packaging, Marcator S i Solagro Start-up.

- Prese koje recikliraju limenke osmislili su mladi, to je inovativan koncept koji podrazumeva da posle skupljenog izvesnog broja presovanih limenki dobijete bodove pomoću kojih možete imati čitav niz olakšica u dosta gradskih prodavnica - rekao je Radojičić.

Inovativnom akcijom koja podrazumeva više od 10 presa koje vrše reciklažu, Beograd želi da skrene pažnju na značaj reciklaže, istakao je gradonačelnik.

- Želimo da skrenemo pažnju na dva globalna problema, preterano trošenje resursa i gomilanje otpada, a ovim konceptom dajemo doprinos kao grad i lokalna samouprava i dižemo svest naših sugrađana - rekao je on.

Radojičić je podsetio da glavni grad u ovom trenutku ima oko 600 reciklažnih kontejenera i da će se postaviti još 300 kontejnera, a da je u prethodnom periodu sugrađanima podeljeno 27.000 reciklaznih kanti.

Direktorka Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), Daniela Funke, podržala je ovu inicijativu Beograda i istakla da je recikliranje jedan od aspekata održivog razvoja koji je važan za Srbiju.

- Ovaj projekat je veoma važan jer inkorporira više stvari, inovativan je i organizovan u saradnji sa javnim sektorom i gradom Beogradom. Drago mi je što ovim projektom dajemo podršku jer svaka reciklirana limenka predstavlja korak dalje u napretku Beograda - naglasila je Funke.

Video: CASH TO GO spas kad god zaboravite da podignete keš s bankomata

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>