• 1

Pada broj "kovid odsutnih" na radnom mestu: Uz podršku PKS do sada vakcinisano 20.000 zaposlenih

Najviše odsutnih radnika je i dalje u kompanijama do 100 zaposlenih, dok je u velikim kompanijama sa više od 500 radnika situacija povoljnija od proseka u privredi

  • 1
posao, kolege

Foto: Freepik

Uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) do sada je vakcinisano oko 20.000 zaposlenih iz više od 600 kompanija, a zaposleni su vakcine primili na radnom mestu ili najbližem lokalnom punktu.

U privredi se nastavlja trend poboljšanja epidemiološke situacije, drugu nedelju zaredom u firmama je manje zaraženih radnika virusom korona, saopštila je PKS.

Na osnovu jučerašnjeg preseka učešće "kovid odsutnih" radnika je 3,49 odsto od ukupnog broja zaposlenih, pokazala je anketa PKS koja je obuhvatila 1.186 kompanija sa ukupno 388.923 zaposlenih, dok je nedelju dana ranije učešće "kovid odsutnih" radnika bilo 3,63 odsto.

Najviše odsutnih radnika je i dalje u kompanijama do 100 zaposlenih, dok je u velikim kompanijama sa više od 500 radnika situacija povoljnija od proseka u privredi. Najviše obolelih je iz Užica, Novog Sada i Pančeva, dok je najmanja zaraženost u Somboru, Leskovcu i Sremskoj Mitrovici.

- Da bi naša privreda mogla da radi nesmetano, neophodno je da se privrednici, vlasnici kompanija i zaposleni vakcinišu što pre i u što većem broju, i Privredna komora Srbije ih poziva da to i urade - rekao je direktor u PKS, Mihailo Vesović.

Kompanije i vlasnici kompanija, koji imaju potrebu da se organizuju masovne vakcinacije ili im je potrebna tehnička pomoć, mogu da se obrate svojim regionalnim privrednim komorama ili Privrednoj komori Srbije.

- U tom slučaju, omogućiće im se kontakt sa nadležnima koji rade vakcinaciju i vakcinacija će se po potrebi organizovati ili u samim kompanijama ili na najbližoj lokaciji, kako se ne bi gubilo mnogo vremena od posla i kako bi se sve obavilo efikasno i na najpraktičniji način - dodao je.

Video: Brnabić: Nema razloga da uvodimo obaveznu vakcinaciju

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laki

    22. april 2021 | 15:32

    Ovde nema da li bolestan ili nisi ovde je sad da li si šprican ili nisi!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>