• 0

Ostaju bez velike akvizicije: Zašto je popularna platforma odlučila da krene svojim putem?

Razlozi prekida pregovora nisu poznati, a Discord će se u budućnosti fokusirati na razvoj sopstvene platforme i monetizaciju

  • 0
Microsoft kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Pre samo mesec dana činilo se da je Microsoft veoma blizu još jedne velike akvizicije. Pričalo se da je kompanija u pregovorima s Discordom, platformom za komunikaciju, koju posebno vole gejmeri.

U medijima se već nagađalo šta će Microsoft uraditi nakon preuzimanja kompanije, te se spominjala i mogućnost integracije ove platforme u Xbox platformu.

Ipak, Rojters sada izveštava da je Discord prekinuo pregovore s tehnološkim divom, i odlučio da nastavi poslovanje kao samostalna kompanija.

Dalje se navodi da će nastaviti s razvojem sopstvene platforme i širenjem poslovanja, a u fokusu će biti monetizacija postojeće korisničke baze.

Ipak, ni onda kada se govorilo o akviziciji ni sada - Microsoft i Discord ne komentarišu situaciju, tako da nije poznato što se tačno dogodilo i zašto su pregovori prekinuti.

Discord su, kao što je navedeno, ponajviše prihvatili gejmeri, mada je platforma vremenom postala popularna i u širim krugovima, te su je "usvojili" fudbalski navijači, ljubitelji muzike, ulagači u kriptovalute.

Discord pruža tekstualnu, audio i video komunikaciju, a broj aktivnih korisnika je premašio 140 miliona, pri čemu ima 300 miliona registrovanih naloga. Kada je reč o poslovnom modelu, baziran je na mesečnim i godišnjim pretplatama, što korisnicima omogućava neke dodatne opcije.

U 2020. prihodi kompanije iznosili su 130 miliona dolara. Prema aktuelnim podacima, Discord vredi oko 7 milijardi dolara.

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>