• 2

Rumunski supermarket oduševio Srbe: Ovako izgledaju rafovi sa našim proizvodima

U popularnom rumunskom lancu mogu se naći slatkiši, čokolade, sladoledi, džemovi, ajvar, začini, vina, suhomesnati i proizvodi u konzervi - iz Srbije

  • 2
Kupovina šoping prodavnica korpa Foto: Shutterstock

Proizvodi iz Srbije su visoko cenjeni na raznim svetskim tržištima, posebno u Rusiji i na Balkanu. Nedavno su domaće kompanije odale počast Juriju Gagarinuna Sajmu hrane u Moskvi, a dobre odnose imamo i sa susednom Rumunijom.

Naime, poznati supermarket "Remarkt" je nedavno izdvojio i posebno obeležio proizvode iz Srbije, i to na ćirilici. Tako možemo videti engleske, ali i srpske nazive za "grickalice", "keks", i generalno "hranu".

O tome se na Tviteru oglasio i ambasador Srbije u Rumuniji, Stefan Tomašević, koji je istakao "da do sada u Rumuniji gotovo da nije bilo srpskih proizvoda".

Remarkt posluje uglavnom na zapadu Rumunije, sa hipermarketima u Oradei, Aradu, ali i u Temišvaru, na području gde gravitira srpsko stanovništvo.

Tomašević je takođe izjavio da se očekuje dopuna srpskog asortimana, a na policama će biti do Uskrsa. "Promociju ćemo imati u Aradu krajem aprila, pred Uskrs, a očekujemo da će nakon toga uslediti saradnja sa nekim drugim srpskim proizvođačima", rekao je Tomašević za Tanjug.

U popularnom rumunskom lancu mogu se naći slatkiši, čokolade, sladoledi, džemovi, ajvar, začini, vina, suhomesnati i proizvodi u konzervi - iz Srbije. Tomašević je takođe otkrio da je bilo potrebno godinu dana intenzivnog rada kako bi se naša hrana našla u toj zemlji.

Dodao je da Rumuni naše proizvode pamte još iz vremena stare Jugoslavije, a osim raznih proizvođača slatkiša i slaniša, u "Remarktu" je trenutno zastupljeno čak 10 vinarija iz Srbije.

Video: CASH TO GO spas kad god zaboravite da podignete keš s bankomata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    23. april 2021 | 09:14

    Rumuni, uvijek bili Srpski prijatelji a Srbi ih nepravedno zapostavljaju.

  • Boris

    23. april 2021 | 09:01

    Rumuni su oduvek pravi prijatelji!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>