• 0

Šta je plan jedne od najpogođenijih zemalja Evrope: U kom smeru ide novo zaduženje?

Vlada Italije planira da se dodatno zaduži sa 30 milijardi evra na ukupno 221,5 milijardi evra, koje će investirati u etapama do 2026. godine

  • 0
Firenca, Italija

Firenca / Foto: Pixabay/user32212

Italijanski premijer Mario Dragi danas treba da predstavi vladi nacrt plana oporavka Italije, rekla su juče tri izvora iz italijanske vlade.

Ta zemlja planira da potroši više od 220 milijardi evra iz fondova Evropske unije i nacionalnih fondova za oživljavanje ekonomije koja je pogođena virusom korona, navedeno je u nacrtu u koji je Rojters imao uvid.

Nacrt, koji je još predmet pregovora u vladajućoj koaliciji, uključuje desetine projekata vezanih za ekološku tranziciju, digitalizaciju, infrastrukturu, obrazovanje i istraživanje, socijalnu inkluziju i zdravstvo.

Jedan od glavnih projekata, vredan više od 10 milijardi evra, ima za cilj da zgrade budu energetski efikasnije i otpornije na zemljotrese. Više od šest milijardi evra predviđeno je za širokopojasne, 5G i satelitske tehnologije.

Rim ima pravo na 191,5 milijardi evra bespovratnih sredstava i jeftinih zajmova iz takozvanog Evropskog fonda za oporavak i otpornost (RRF), koji je ključna komponenta hitnog programa osmišljenog da pomogne zemljama EU, koje su najteže pogođene pandemijom.

Vlada Italije planira da se dodatno zaduži sa 30 milijardi evra na ukupno 221,5 milijardi evra, koje će investirati u etapama do 2026. godine.

Video: Novi predlog većinu frilensera oslobađa ranijih obaveza. Oni tvrde da to nije rešenje

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke