• 3
 ≫ 

Odobren novac za još 20.000 vaučera: Najviše se traže dve banje, a evo ko ima pravo da ih dobije

 ≫ 

Neophodan preduslov za prijavu za vaučer je obavljena rezervacija za minimum pet noćenja

  • 3
hotel, hotelska soba Foto: Pixabay

Interesovanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji je ogromno, pa je prvih 100.000 odobrenih za ovu godinu podeljeno već početkom februara, kaže direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, i dodaje da je, prema informacijama koje ima, rebalansom budžeta opredeljeno još sto miliona dinara, što je dovoljno za 20.000 vaučera.

Po vaučeru se daje 5.000 dinara, za prvih 100.000 izdvojeno je 500 miliona dinara, pa ukupna suma opredeljena za ovogodišnje vaučere iznosi 600 miliona dinara.

Labović navodi da se još ne zna kada će početi podela dodatnih 20.000 vaučera i ističe da, osim što su građani veoma zainteresovani za ovaj vid subvencionisanog odmora u Srbiji, veliko je i interesovanje onih koji vaučere primaju.

- Za prijem vaučera javilo se čak 1.848 objekata, a najveći broj njih se nalazi u Sokobanji, zatim u Vrnjačkoj Banji. Veliko je bilo i interesovanje i kada je reč o Zlatiboru, Kopaoniku, Prolom Banji, Lukovskoj Banji - kaže Labović, uz ocenu da je očigledno da su vaučeri opravdali svoje uvođenje.

Ona ističe da se, otkada je počelo njihovo izdavanje, iz godine u godinu beleži porast broja broja domaćih turista u našoj zemlji. "Pre ove mere subvencionisanja odmora u Srbiji, imali smo stagnaciju, čak i pad, a sada beležimo povećanje broja dolazaka i noćenja domaćih turista", naglašava Labović.

Ukazuje i da je s obzirom na to da je 2020. godina napravila ozbiljne posledice po turizam, kako u našoj zemlji, tako i u celom svetu, domaći turizam donekle kompenzovao ukupan gubitak koji bi se dogodio da nismo imali veliko interesovanje domaćih turista za odmor u Srbiji.

- Očekujemo da će se ove godine još veći broj domaćih turista opredeliti za odmor u Srbiji, jer smo naučili da se organizujemo i u novim uslovima koji vladaju. Sudeći prema informacijama sa terena o dosadašnjim rezervacijama, ova očekivanja su veoma realna - kaže Marija Labović.

Objašnjavajući ko ima pravo na turističke vaučere ističe da za njih mogu da se prijave penzioneri, zaposleni sa primanjima manjim od 70.000 dinara, studenti. Kao neophodan preduslov za prijavu za vaučer, navodi obavljenu rezervaciju za minimum pet noćenja.

Video: Par dasaka, burići, volja i dobro društvo, je sve što vam treba za idealni odmor na vodi

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>