• 5

Prvo su oborili bitkoin, sada blokiraju račune: Popularna platforma zaustavila sve aktivnosti

Ipak, činjenica je da sve više Turaka koristi kriptovalute kako bi zaštitili svoju ušteđevinu od rastuće inflacije i pada turske valute

  • 5
Bitkoin, ethereum Foto: Tanjug/AP

Nedavno smo pisali da je Turska jednom svojom odlukom oborila vrednost slavnog bitkoina, budući da centralna banka te zemlje ne veruje u kriptovalute, smatra ih previše rizičnim.

Nova vest je da su turske vlasti blokirale sve bankovne račune platforme za razmenu kriptovaluta Vebitkoin u zemlji, i pokrenule istragu o toj platformi.

Rojters je, na osnovu jučerašnjeg izveštaja državne novinske agencije Anadolija, preneo da je turski Odbor za istragu finansijskih zločina pri Ministarstvu finansija (MASAK) blokirao račune pomenute kompanije.

Ipak, činjenica je da sve više Turaka koristi kriptovalute kako bi zaštitili svoju ušteđevinu od rastuće inflacije i pada turske valute.

Ova akcija Odbora je usledila juče, nakon što je Vebitkoin objavio da je zaustavio sve svoje aktivnosti, a kao razlog je naveo finansijske poteškoće. Tako je postao druga turska platforma za trgovinu kriptovalutama u poslednjih sedam dana koja se suočila sa problemima.

Sve se dešava nakon što su vlasti privele desetine ljudi pod sumnjom da su povezani sa Todek platformom. Vebitkoin, platforma za digitalno trgovanje imovinom sa sedištem u Turskoj, objavila je u petak da je zaustavila sve aktivnosti kako bi postupila po propisima i zahtevima vlasti.

Video: Parfimer iz Čakovca izrudario prvi Bitcoin parfem u svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    24. april 2021 | 11:20

    Hahaha da zastitis novac od inflacije kupovinom virtuelnog novca za koji znas da potice od...?Da mu je osnova za sigurnost...?Da na njegovu vrednost utice...?Da će sutra vredeti...?Da o svemu tome odlucuje...?Ne,ne,ne,ne radije zlato,evro,nekretnina...manite me modernog novca koji se nameće ovom već odavno naivnom i zaglupelom svetu pod izgovorom novatorija i prevaziđenosti proverenih vrednosti.Bitkoin ne preko noći nego kroz nekoliko sati moze ne da padne nego da nestane....

  • E.

    24. april 2021 | 13:39

    Najviše se rudari na severu kosova jer niko ne plaća struju.

  • Milan

    25. april 2021 | 19:48

    Ma Turci su otišli predaleko. Prvo su krenuli da plaćaju čaj Bitcoinom, pa im je vlada očigledno shvatila da su preterali i blokirala sve! Kod nas nije tako. Bitcoinkupovinaprodaja postaje sve zanimljivija, pa je rudara sve više, a on malo padne, pa uzleti k'o nikad. Sam Bog zna šta će na kraju biti...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>