• 0

Šta se dešava sa Netfliksom? Zbog podataka iz izveštaja, deonice se stropoštale

Prihod kompanije, ipak, i dalje je rastao za 24% na godišnjem nivou, i bio je u skladu sa prognozom za početak kvartala

  • 0
netflix

Foto: Pixabay

Deonice Netfliksa potonule su čak 11% na trgovanju posle radnog vremena, nakon što je kompanija u svom izveštaju o dobiti za prvi kvartal 2021, prijavila veliki minus u broju pretplatnika.

Iz firme koja se bavi strimingom rečeno je da očekuju samo oko milion novih pretplatnika u aktuelnom tromesečju, koje traje od aprila do kraja juna.

Ključne brojke govore ovako:

- Zarada po deonici (EPS): 3,75 dolara, nasuprot 2,97 dolara, prema istraživanju analitičara iz "Refinitiv"-a

- Prihod: 7,16 milijardi dolara, nasuprot 7,13 milijardi očekivanih dolara

- Broj novih pretplatnika: 3,98 miliona u odnosu na 6,2 miliona, prema "Factset"-u

Prihod Netfliksa, ipak, i dalje je rastao za 24% na godišnjem nivou, i bio je u skladu sa prognozom za početak kvartala, rečeno je iz kompanije. Takođe, dodaje se da je dobit značajno nadmašila očekivanja analitičara.

Međutim, te značajne informacije ovaj put nisu mnogo uticale na investitore, kojima je veći "alarm" bio broj novih pretplatnika, odnosno to što ih nema mnogo.

Netfliks je vodeći striming servis na svetskom tržištu, mada se svakodnevno suočava sa sve više rivala, a najveći među njima je Diznijev Dizni Plus. Ali, tu su i Hulu, HBO Max (AT&T), zatim Eplov TV+, Amazon Prime, Comcast NBCUniversal's Peacock. Firma je navela kako ne veruje da su konkurenti uticali na aktuelne rezultate.

Video: Završeni pregovori frilensera i vlade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari