• 2
 ≫ 

Danas isplata pomoći za gradske hotele: Uskoro na redu i auto-prevoznici

 ≫ 

Reč je o pomoći od 350 evra po krevetu i 150 evra po sobi

  • 2
hotel, hotelska soba

Foto: Pixabay

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će danas, 27.aprila, biti isplaćena pomoć za gradske hotele, kao i da će tokom ove sedmice početi isplata pomoći i auto-prevoznicima.

Mali je rekao da je završen konkurs za pomoć gradskim hotelima i da će za 294 hotela biti isplaćeno 350 evra po krevetu i 150 evra po sobi.

- Ove nedelje počeće i isplata pomoći za auto-prevoznike. Ukupno je 6.526 autobusa, 690 privrednih društava. Kao što smo obećali, i oni će u aprilu dobiti pomoć - rekao je ministar.

Mali je naveo da je u aprilu isplaćeno 50 odsto prve minimalne zarade za 1,130 miliona zaposlenih, odnosno za 251.000 privrednih subjekata.

Podsetio je da su gradski hoteli, zajedno sa prethodnom pomoći koja je isplaćena sredinom oktobra 2020. godine u iznosu od 1,24 milijarde dinara, dobili ukupno 2,46 miijardi dinara.

Naveo je da je, ako se pogledaju rezultati vakcinacije, Beograd na odličnom putu, što olakšava dolazak ljudi sa strane. "Već je vakcinisano, bar jednom dozom vakcine, više od 40 odsto punoletnih građana Beograda, a do početka juna taj procenat će biti još veći. Prošle sedmice organizovana je vakcinacija za hotelske radnike i ugostitelje", podsetio je Mali.

On je rekao da nisu dobrodošli samo stranci, već i domaći turisti, istakavši da je rebalansom budžeta opredeljeno dodatnih sto miliona dinara za 20.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara.

Naveo je i da se ti vaučeri mogu iskoristiti za boravak u gradskim hotelima, ako su hoteli prijavljeni za korišćenje vaučera i nalaze se na listi ugostitelja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Podseća da je od početka godine pa do kraja februara već podeljeno 100.000 vaučera, za šta je izdvojeno 500 miliona dinara.

Video: Završeni pregovori frilensera i vlade

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кента

    27. april 2021 | 06:35

    Који превозници? Разроваше друмове како мало раде, а држава им још додаје.

  • Srbbgd

    27. april 2021 | 06:57

    Samo za gradske hotele i za sve hotele u Srbiji?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>