• 1

Lajen: EU je spremna da podrži prugu od Beograda do Severne Makedonije

Predsednica Evropske komisije je dodala da joj je drago što se danas u Briselu sastala sa Vučićem

  • 1
Aleksandar Vučić, Ursula von der Leyen

Foto: Tanjug/AP

Evropska unija je spremna da podrži izgradnju železničke pruge između Beograda i Severne Makedonije, objavila je predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas u Briselu.

- Razgovarali smo o borbi protiv pandemije kovida-19, ekonomskom oporavku, pristupnom procesu gde želimo da vidimo nastavak pozitivnih događanja u oblasti vladavine prava, dijalogu Beograda i Prištine kao i o železničkoj pruzi između Beograda i Severne Makedonije koju smo spremni da podržimo - navela je na svom Tviter nalogu.

Ona je dodala da joj je drago što se danas u Briselu sastala sa Vučićem.

Predsedsednik Srbije je, uoči razgovora sa Fon der Lajen, najavio mogućnost dogovora oko "jednog od najvećih infrastrukturnih projekata" koji će potpuno promeniti Srbiju.

Inače, predsednik Vučić je juče posle sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom rekao da će se Beograd uvek odazvati pozivu na dijalog, a poziv se očekuje sredinom maja.

 

Posle sastanka sa predsednicom Evropske komisije, Vučić se sastao sa komesarom EU za proširenje i susedsku politiku, Oliverom Varheljijem.

Video: Vučić: Očekujem poziv sredinom maja za nastavak dijaloga

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • пратилац

    26. april 2021 | 13:56

    Дали све знамо овог пролећа, у кавом стању ће се наћи Србија до краја године.??

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>