• 0

Poziv Slovacima da ulažu ovde: Na kom polju bi dve zemlje mogle da naprave trgovinski bum?

Anđelka Atanasković, ministarka privrede u Vladi Srbije, razgovarala je danas sa Ingrid Brockovom, državnom sekretarkom Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke

  • 0
coffee break

Foto: Pixabay

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i državna sekretarka Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke, Ingrid Brockova, razgovarale su danas o unapređenju bilateralnih ekonomskih odnosa dve zemlje, posebno o privlačenju slovačkih investitora za ulaganje u Srbiju.

- U prva dva meseca ove godine Slovačka je bila naš 20. trgovinski partner, a vrednost ukupne robne razmene zabeležila je rast od sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine - rekla je Atanaskovićeva.

Ona je istakla da unapređenje saradnje dveju zemalja posebno vidi u oblasti energetike, inovacija i IT sektora. Ministarka je izrazila uverenje da će za unapređenje ekonomskih odnosa od velikog značaja biti i naredno zasedanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju dveju zemalja, koje treba da se održi u drugoj polovini 2021.

Ona je ovom prilikom pozvala Slovačku da investira u Srbiji, ističući potencijale svih delova naše zemlje za rast i razvoj. Brockova je izjavila da je ovo njena prva poseta Srbiji i da se nada kako će doprineti unapređenju saradnje.

Dodala je da je Slovačka poznata po auto-industriji, ali da prostor za unapređenje saradnje svakako postoji u oblasti energetike, digitalizacije, cirkularnoj ekonomiji, preradi poljoprivrednih proizvoda.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>