• 14
 ≫ 

Za 13 sati više od milion prijavljenih za 60 evra: "Nismo se zadužili da bismo pomogli..."

 ≫ 

Siniša Mali je podsetio da je za treći paket država izdvojila 257 milijardi dinara

  • 14

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

"Prešli smo prvi milion prijavljenih za novčanu pomoć od 60 evra. Toliko građana se prijavilo za prvih 13 sati, s obzirom na to da je prijavljivanje krenulo u ponoć", napisao je Mali na svom Instagramu.

- Do 10 sati za direktnu pomoć od 60 evra, u okviru trećeg paketa pomoći države u borbi protiv pandemije, prijavilo se više od 524.000 građana - izjavila je savetnica ministra finansija, Ana Jović.

Siniša Mali je jutros rekao za RTS da "kritike državi da se zadužuje zbog pomoći građanima i privredi ne odgovaraju istini, jer je država odlučila da pomogne pošto je postala stabilna i jaka, a i budžet je četiri godine bio u suficitu".

Mali je naveo da su se plate lani povećale za 7,7 odsto u odnosu na 2019. godinu i da su dobri rezultati posledica vođenja odgovorne ekonomske politike, te da su zahvaljujući reformama stvorene dovoljne rezerve da može da se reaguje u vreme krize.

Ministar je podsetio da je za treći paket država izdvojila 257 milijardi dinara, a prošle godine za dva paketa 704 milijarde dinara, što je ukupno izdvajanje od oko 8 milijardi evra za pomoć građanima i privredi.

- Zato smo sačuvali naš privredni sistem i sa pravom govorimo da ćemo ove godine imati šest odsto rasta. MMF kaže biće pet, a mi kažemo biće šest, ali uz apsolutno održavanje stabilnosti, kao što piše u rebalansu budžeta - dodaje. Osvrnuo se i na Nacrt zakona o metrou, koji će se uskoro naći pred Vladom Srbije, a koji se, pre svega, odnosi na izgradnju i upravljanje sistemom metroa kada bude izgrađen.

- Krajem godine, kao što smo i obećali, krećemo u izgradnju prve linije metroa u Beogradu - istakao je Mali i dodao da je to deo programa ''Srbija 2025'' i da je novac opredeljen u nedavno usvojenom rebalansu budžeta.

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    28. april 2021 | 11:22

    Zar ovo ne govori da je pola Srbije ispod granice siromastva.

  • Bečlija

    28. april 2021 | 12:00

    Zivim u inostranstvu, imam dovoljno, ali ne planiram da im ostavim svojih 60e, ionako mi je to do sada 1000x uzeto...

  • K

    28. april 2021 | 11:21

    Kuku. Todore, cela Srbija glaxuje, ja mislio samo penzioneri.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>