• 0

"Dobar odziv autobuskih prevoznika. Isplata subvencija pre praznika"

Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika donesen je kao vid podrške radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju, prouzrokovanih pandemijom

  • 0
Autobusi

Foto: Jovan Šumaković

Povodom završetka poziva za podnošenje zahteva za korišćenje subvencija za autobuske prevoznike, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović istakao je da je zadovoljan odazivom velikog broja autobuskih prevoznika, dodajući da je to ujedno i pokazatelj da preduzetnici imaju poverenja u nameru države i resornog ministarstva da im se pomogne u periodu otežanog poslovanja usled epidemije kovida-19.

- Nismo dozvolili da u ovim teškim okolnostima propadnu autobuski prevoznici i da radnici budu otpušteni. Uspeli smo da obezbedimo subvencije koje uopšte nisu male, ali smo potpuno uz te ljude i svesni smo da se ova privredna grana nalazi u najtežim okolnostima do sada. Obradili smo sve predmete koji su stigli na ministarstvo i svi zahtevi koji danas i sutra budu kompletirani pozitivno, biće isplaćeni pre praznika. Reč je o 656 predmeta koji se odnose na 6.414 autobusa - rekao je Momirović.

Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika donesen je kao vid podrške radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju, prouzrokovanih pandemijom. Tim planom subvencija biće dodeljena bespovratna sredstva licenciranim autobuskim prevoznicima šest puta u visini od po 600 evra u dinarskoj protivvrednosti, obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Da bi prevoznik ostvario pravo na subvenciju bilo je potrebno da ispuni sledeće uslove: da ima licencu za prevoz putnika; da nad prevoznikom nije pokrenut stečajni postupak; da se nad prevoznikom ne sprovodi postupak za unapred propremljen plan reorganizacije ili da na snazi nisu mere iz unapred pripremljenog plana reorganizacije

(UPPR); da se nad prevoznikom ne sprovodi plan reorganizacije ili da na snazi nisu mere iz unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) ili postupak likvidacije; da prevoznik nije organizovan kao javno preduzeće.

Video: Završeni pregovori frilensera i vlade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>