• 0

Radojičić: Dolazi turistička sezona, uskoro potpisivanje važnog sporazuma

Gradonačelnik Beograda sastao se juče sa ambasadorom Turske, Hamijem Aksojem

  • 0
Radojičić i turski ambasador Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić, razgovarao je juče u Starom dvoru sa novoimenovanim ambasadorom Turske, Hamijem Aksojem.

Ovom prilikom dvojica zvaničnika su razgovarala o dobroj saradnji koju neguju Republika Srbija i Turska, kao i o mnogim projektima koje su države započele uz zalaganja ambasade i Grada Beograda.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas imao prilike da razgovaram sa ambasadorom Aksojem. Turska je važan partner Beograda i Srbije kada su u pitanju privreda, industrija, zdravstvo, kultura, turizam, kao i mnoge druge oblasti - rekao je Radojičić i dodao da ga raduje buduća bliska saradnja i pokretanje novih inicijativa.

Zvaničnici su razgovarali o aktuelnoj epidemijskoj situaciji, kao i o mehanizmima koje države sprovode u cilju suzbijanja epidemije.

- U Srbiji se odvija impresivni proces masovne imunizacije i to iskustvo u suzbijanju epidemije je dragoceni primer za druge zemlje - rekao je ambasador i dodao da će Turska od 29. aprila biti u potpunom "lokdaunu", kako bi se smanjio broj novozaraženih.

Gradonačelnik Beograda kaže da je ovo veoma značajno imajući u vidu predstojeću turističku sezonu i zainteresovanost srpskih turista za letovanja u Turskoj. Kako je najavio, Srbiju i Tursku očekuje potpisivanje važnog sporazuma o priznavanju potvrda o vakcinisanju, što će doprineti nesmetanom kretanju turista.

- Danas smo dogovorili i unapređenje saradnje u oblastima ekologije i zaštite životne sredine, udruživanje u okviru akcija ozelenjavanja ali i zbližavanja gradova Srbije i Turske. Ovakvi vidovi saradnje su na dobrobit svih građana, zbližavaju narode i zemlje i pružaju mnoge olakšice u raznim oblastima - zaključio je gradonačelnik.

Video: Radojičić: U Beogradu između 30 i 40 odsto zaraženih

(Telegraf Biznis/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>