• 0

Deonice Fejsbuka vrtoglavo skočile: Šta je razlog?

U martu je Fejsbuk koristilo 2,85 milijardi korisnika, što je povećanje za deset odsto

  • 0
Vacap, fejsbuk mesindzer, Instagram Foto: Pixabay, Wikipedia

Vrednost deonica kompanije Fejsbuk skočila je na rekordni nivo, nakon što je gigant objavio rezultate za prvi kvartal 2021, koji su bolji od očekivanih. Sve zahvaljujući porastu prihoda od oglasa.

Mark Zakerberg, osnivač popularne društvene mreže, kaže da će dodatni novac značiti da kompanija dalje investira u nove oblasti sa potencijalnom mogućnošću za rast, kao što je rad na proširenju virtuelne realnosti, trgovini, poslovnim porukama, kreatorima sadržaja (video zapisi, bilteni i podkasti).

Kompanija je saopštila da je zaradila 9,5 milijardi dolara, odnosno 3,3 dolara po akciji, u periodu od januara do marta 2021. To je rast od 94% u odnosu na isti period 2020, kada je zarada bila 4,9 milijardi dolara.

U martu je Fejsbuk koristilo 2,85 milijardi korisnika, što je povećanje za deset odsto. Ostale aplikacije u vlasništvu Fejsbuka - Instagram i WhatsApp - imale su ukupno 3,45 milijardi korisnika u martu. Računaju se oni koji su se barem jednom ulogovali na neku od mreža.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>