• 6

Zahvaljujući projektu "Zasadi drvo", Srbija bogatija za 153.000 stabala

Zeleno svetlo za sve buduće poduhvate. Sada kreiramo budućnost za naredne generacije

  • 6
dm drogerie

Foto: dm drogerie

Sadnjom u Kraljevu uspešno je završen drugi ciklus projekta "Zasadi drvo", a Srbija je bogatija za više od 153.000 stabala od kada je akcija pokrenuta 2019. godine. Kompanije Adria Media Group i dm drogerie markt zajedno sa institucionalnim partnerima: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za šume, JP "Srbijašume", JP "Vojvodinašume", Pokret gorana Srbije, Privredna komora Srbije, Botanička bašta "Jevremovac", Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu i Šumarska škola u Kraljevu, zahvaljuju svima koji su učestvovali jer je to, kako kažu, uspeh svih nas, a za dobrobit zemlje u kojoj živimo.

- Ponosni smo, jer smo postigli mnogo, ne samo po broju posađenih sadnica i stotinama kilograma prikupljenog semena već i na podizanju svesti o važnosti ove teme i odgovornosti svakog pojedinca. Verujemo da smo uz pomoć naših zaposlenih i građana volontera pokrenuli jednu novu energiju i primerom pokazali da ni teška godina prepuna različitih izazova, kakva je bila godina iza nas, nije prepreka za ostvarenje pravih ciljeva. 

- Svi smo svakim danom svesniji značaja prirode i njene važnosti za život ljudi i čini se da smo sve spremniji da i sami damo doprinos, što je izuzetno važno. Iza nas su godine nemarnog ponašanja i biće potrebno mnogo vremena, truda i rada kako bismo postigli pozitivne rezultate. Zato nastavljamo dalje s projektom Zasadi drvo. Posla je mnogo, a mi apelujemo da treba uvek da se ponašamo odgovorno prema prirodi, jer bez nje nema budućnosti - izjavila je Ana Aleksić iz menadžmenta kompanije Adria Media Group.

- Kompanija dm neguje dugogodišnju ekološku tradiciju, koja proističe iz filozofije poslovanja zasnovane na održivom razvoju. Mnogobrojnim aktivnostima i projektima u ovoj oblasti nastavljamo da razvijamo svest o značaju zaštite životne sredine. Projekat "Zasadi drvo" je nešto na šta smo posebno ponosni jer pokazuje našu požrtvovanost i angažovanost u ovom segmentu. Pokrenuli smo ga u trenutku kad nam je priroda poručila da od nas očekuje nešto zauzvrat. Najveći doprinos vidimo u tome što smo podstakli i druge kompanije, ali i pojedince da započnu slične inicijative i učestvuju u pošumljavanju naše lepe Srbije. Posebnu zahvalnost dugujemo našim zaposlenima, koji su pokazali izuzetnu privrženost ovom projektu, kao i mnogobrojnim volonterima koji su se priključili akcijama sadnje. Izvanredni rezultati projekta `Zasadi drvo` svedoče koliko toga zajedno možemo da postignemo i doprinesemo da naša zemlja bude zelenije i lepše mesto za život - izjavio je Predrag Petrović, član Uprave dm Srbija i Severna Makedonija.

Ovo je zeleno svetlo za sve buduće poduhvate, a "Zasadi drvo" nastavlja svoju akciju. Vidimo se uskoro na novim lokacijama,  s novim temama o značaju očuvanja prirode za zdraviju sadašnjost i budućnost, koju sada zajedno kreiramo za sve buduće generacije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>