• 0

Koliko su komšije blizu donošenja Zakona o radu sa osvrtom na rad od kuće?

Kako objašnjavaju u ministarstvu, nove odredbe bi trebalo da motivišu ljude na rad od kuće, a u cilju "podsticanja demografske revitalizacije Republike Hrvatske"

  • 0
rad na daljinu Foto: Pixabay

Izmene hrvatskog Zakona o radu, kojima se propisuju specifičnosti rada od kuće, trebalo bi da stupe na snagu tek u drugom kvartalu 2022. godine.

Kako objašnjavaju u ministarstvu, nove odredbe bi trebalo da motivišu ljude na rad od kuće, a u cilju "podsticanja demografske revitalizacije Republike Hrvatske", piše danas Jutarnji list.

Na pitanje na koji način bi regulacija rada od kuće pomogla demografskoj obnovi, iz ministarstva kažu - kroz bolju ravnotežu poslovnog i privatnog života.

Namera je, dodaju dalje, kreiranje kvalitetog zakonskog okvira za podsticanje poduzetničkih aktivnosti kako bi se smanjilo administrativno opterećenje rada, i kako bi se uz maksimalnu zaštitu radnika obezbedili dostojanstveni uslovi rada.

Kako bi to konkretno trebalo da izgleda, u ministarstvu za sada ne objašnjavaju, navodi Jutarnji, uz opasku da, iako su brojni zaposleni više od godinu dana prinuđeni da rade izvan radnog prostora poslodavca, a bez jasno propisanih uslova i refundacije troškova, predlagači izmena zakona ne vide razlog za žurbu.

U tom kontekstu, u tekstu se napominje da još uvek nije formirana ni radna grupa koja bi trebalo da radi na izmenama Zakona o radu.

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>