• 5

Teniski tereni, akva park i restoran sa pogledom na Dunav: Golubac dobija novi izgled

Zemljište podeljeno na 4 zone

  • 5
Golubac, Golubacka tvrdjava

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Opština Golubac oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju novog sportskog centra.

U okviru kompleksa je planirana izgradnja teniskih terena, svlačionica, restorana sa pogledom na Dunav, akva parka i bazena Kompleks će se prostirati na oko 1,1 hektar, na prostoru gde se već nalaze tereni za mali fudbal, rukomet i odbojku na pesku, a zemljište je podeljeno na četiri zone.

U okviru zone 1, zadržava se postojeći polivalentni teren (mali fudbal, rukomet), a planirana je izgradnja dva teniska terena. Takođe je, planirana izgradnja i svlačionice sa tuš kabinama i sanitarnim čvorom za korisnike sportskih sadržaja.

U istočnom delu područja planirana je izgradnja akva parka. Kako prenosi portal eKapija, u okviru akva parka planirana je izgradnja tri bazena: plivačkog pravougaonog oblika, dimenzija 16h25m, dubine 1,50m, koji će u hladnim, zimskim danima biti prekriven balon halom; bazena nepravilnog oblika, dubine 0,80 m i bazena kružnog oblika, dubine 0,40 m.

Vodene površine bazena (bazeni B2 i B3) moguće je opremiti sa pratećim sadržajima kao što su vodene pečurke, slapovi, vodeni tobogani i druge vodene atrakcije.

Golubac, urbanistički plan

(Foto: Arhiplan/ Urbanistički projekat)

U krajnjem istočnom delu ove zone planirano je smeštanje mašinske zgrade sa sanitarnim čvorom, koji će ujedno služiti i za korišćenje tobogana. U okviru ove zone, moguće je smestiti oko 300 ležaljki.

Zona 3 obuhvata planirani restoran, manjeg kapaciteta, koji je funkcionalno podeljen na dve celine, tako da nesmetano mogu da ga koriste posetioci akva parka i sportskih terena.

Sa terasom na prvom spratu omogućen je pogled ka Dunavu i ka teniskim terenima. Zona 4 obuhvata planirani parking prostor, gde je obezbeđeno 26 parking mesta za putnička vozila. Obrađivač projekta je Arhiplan doo za planiranje, projektovanjee i konsalting Aranđelovac.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DaDa

    1. maj 2021 | 13:55

    Bitno je da se sve zabetonora gde se moze !! Priroda i kulturna bastina, sta je to uopste ?

  • Rajko

    1. maj 2021 | 13:42

    Obezbedjeno 26 parking mesta za putnička vozila! Da li je to dovoljno mesta ili će možda turisti dolaziti hidroavionima, peške? A kolika će otprilike biti posećenost?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>