• 0

Škotski ugostitelji pokrenuli pravnu akciju: "Neopravdano je"

Ugostitelji na ivici

  • 0
Noćni klub, korona virus

Foto-ilustracija: Shutterstock

Noćni klubovi i barovi pokrenuli su pravnu akciju protiv ograničenja škotske vlade uvedenih da bi se sprečilo širenje korona virusa, opisujući mere kao "neopravdane i neproporcionalne".

Škotska asocijacija Najt Tajm Industris Asosiješen (NTIA) navela je da pokušava da ukine ograničenja broja mesta i ograničeno radno vreme lokala, prenosi Gardijan.

U Škotskoj je ugostiteljskim objektima trenutno dozvoljeno da kupcima poslužuju alkoholna pića samo na otvorenom, dok je ograničeni povratak ugostiteljstva u zatvorenom došao sa policijskim časom koji počinje u 20 časova.

Najavljujući sudsku reviziju, NTIA je naveo da su ozbiljna ograničenja koja su na snazi od početka pandemije dovela ugostiteljski sektor uopšte, a posebno noćni sektor, do ivice nesolventnosti.

Podrška škotske vlade bila je potpuno neadekvatna za nadoknađivanje operativnih gubitaka, a većina preduzeća sada zbog toga imala neodrživ dug, dodaje se.

Takođe, finansiranje iz strateškog okvira je sada završeno, dok ne postoji krajnji datum za ograničenja koja ova preduzeća čine komercijalno neisplativim, poručuje NTIA.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>