• 0

Konačno oporavak u komšiluku: Navala za praznike, hoteli dobro popunjeni

Dodaje se da je 4.500 smešteno u budvanskim hotelima, dok je 1.500 u privatnom smeštaju

  • 0
Tivat; foto Biljana Stojkov/Telegraf.rs

Tivat; foto Biljana Stojkov/Telegraf.rs

Nakon dužeg perioda praznih primorskih gradova, praznici su popunili crnogorske hotele, a ugostitelji su više nego zadovoljni.

Kako je rečeno "Pobjedi", poslužilo ih je lepo vreme, pa su i domaći gosti u velikom broju posetili lokale i hotele. Na Budvanskoj rivijeri trenutno boravi 6.000 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva. Prema grubim procenama, hoteli su popunjeni i do 60 odsto, dok su lokali krcati.

Dodaje se da je 4.500 smešteno u budvanskim hotelima, dok je 1.500 u privatnom smeštaju. "Najviše gostiju je pristiglo iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Turske, Ukrajine i Rusije", prenosi Investitor.

Oglasio se i vlasnik jednog lokala, rekavši da su gosti ovog 1. maja pretežno dolazili iz Srbije, ima Rusa, a ima nešto turista i iz Albanije. "Prezadovoljni smo sa ovim kako smo ih dočekali. Vreme nam je prelepo, popunjeni smo svi od jutra do mraka", rekao je i istakao da su turisti počeli dolaziti od petka, a procene su da će ostati do utorka.

Ipak, ima i dosta domaćih gostiju, i zaključak je da su i hoteli baš popunjeni, te da su spustili cene, što im je dosta pomoglo da privuku goste. I Budvi su povodom prvomajskih i uskršnjih praznika organizovane i akcije za mališane, što je dodatno animiralo turiste.

S druge strane, Ulcinj je posetilo do 10.000 turista sa tzv. Kosova i iz Makedonije. "Grad je pun za praznike. Presek sa granice Sukobin kaže da je od 31. aprila do 2. maja prešlo 9.700 turista sa tzv. Kosova i iz Severne Makedonije", rečeno je dalje u tekstu.

Video: Dajte 4.600 dinara i svetska tucijada je vaša

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>