• 23

"Maj je mesec u kojem ćete videti rezultate svog rada": Ko sve dobija novčanu pomoć i kog datuma?

Prvi na redu su penzioneri, kojima 30 evra (deo direktne novčane pomoći od 60 evra) leže na račun 6. maja

  • 23
novac, štednja

Foto: Freepik

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, objavio je danas na Instagramu da će ovog meseca početi isplate novčane pomoći građanima, navodeći da će prvi pomoć dobiti penzioneri - 6. maja.

Podsećamo, reč je o prvih 30 evra, u sklopu direktne pomoći od 60 evra, za koje prijava traje do 15. maja.

"Maj je mesec u kojem ćete na najbolji mogući način moći da vidite rezultate svog rada, ali i rezultate uspeha srpske države", naveo je Vučić u video snimku objavljenom na nalogu buducnostsrbijeav.

Kako je precizirao, 6. maja biće isplaćeno 30 evra pomoći i podrške svim penzionerima, a 7. maja korisnicima socijalne pomoći i zaposlenima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija. Onda, 10. maja će biti isplaćeno 50 odsto mininalca srpskim preduzetnicima - malim, srednjim i velikim preduzećima.

Vučić je, potom, istakao da će 12. maja početi isplata po 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili. Siniša Mali, ministar finansija, rekao je više puta da bi svim punoletnim građanima - koji se prijave za pomoć - novac trebalo da legne na račun do 20. maja.

"Već 20. maja krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti koji su se prijavili na Kosovu i Metohiji i 200 za nezaposlene na Kosovu i Metohiji. Odmah, potom, krećemo s drugom tranšom od 600 evra za naše prevoznike", najavio je Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Predsednik je rekao da je sve to moguće zahvaljujući strpljenju, radu i trudu građana. On je ponovo pozvao građane da se vakcinišu. "Istovremeno, hoću da vas pozovem još jednom da se vakcinišete i da pokušamo da završimo sa pandemijom, da je pobedimo, i onda ćemo imati još više uspeha i još bolje rezultate", rekao je Vučić.

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>