• 0

Mašine ne gase ni za praznike: U tunelu Munjino Brdo radi se u tri smene, 20 sati dnevno

Radove na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege obišao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović

  • 0
Lučani, Tomislav Momirović

Foto: Rina.rs

Radovi na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege u punom su jeku. Dugačka 31 kilometar, ova trasa je jedna od najzahtevnijih jer se grade mostovi, nadvožnjaci i dva najduža tunela.

Radove na probijanju tunela Munjino Brdo obišao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović.

- Ovde se radi u tri smene, 20 sati dnevno. Radovi teku predviđenom dinamikom i činimo sve da rokovi budu ispoštovani. Nije lako jer je ovaj teren izuzetno zahtevan i težak. Pojavili su se određeni problemi koji su uz dodatno angažovanje inženjera uspešno rešeni - izjavio je ministar.

Izgradnja modernih saobraćajnica je glavni prioritet, ali od velikog značaja su i obilaznice koje će rasteretiti saobraćaj kroz gradska jezgra.

- Obilaznice oko Požege, Gornjeg Milanovca i Užica su veoma važne, što se pokazalo i prethodnih dana, kada je došlo do velikih gužvi na auto-putu. Kad se one završe, situacija će biti potpuno drugačija i gužve maksimalno smanjene - istakao je Momirović i dodao:

"Činimo sve da poboljšamo život građana, a auto-putevi su jedan od načina. Nastavljamo da gradimo ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Sve to će doneti brojne benefite ne samo vozačima, već i svim građanima ovog dela Srbije, jer znamo da je glavni uslov za dolazak svih investitora dobra putna infrastruktura".

On je apelovao na sve građane da krenu na vreme, kako bi se izbegao scenario od pre nekoliko dana.

- Uradili smo rekonstrukciju železnice. Naši vozovi više ne kasne i odlično su prevozno sredstvo i raduje me što se naši građani sada više voze vozom nego što je to bio slučaj ranijih godina. To je bezbedan, brz i povoljan način da stignete tamo gde želite - zaključio je Momirović.

Video: Od Jakova do Novog Beograda stizaće se za samo 10 minuta: Auto-put Miloš Veliki dobija nastavak

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>