• 0

Ovog jutra pređen broj od 3 miliona prijavljenih za direktnu novčanu pomoć

Od sutra, 5. maja, biće moguća i prijava putem kol centra

  • 0
ITacademy , devojke laptop

Foto: Shutterstock

Ministar finansija u Vladi Srbije, Siniša Mali, saopštio je da je ovog jutra broj građana prijavljenih za novčanu pomoć u iznosu od "30+30" evra premašio tri miliona.

- Do 10 sati se prijavilo 3.002.159 građana - napisao je Mali na Instagramu, i pozvao građane da se prijave za pomoć putem portala Uprave za trezor, a od sutra (5. maja) i telefonski preko kontakt centra.

Podsećamo, za direktnu novčanu pomoć od 60 evra, koja se isplaćuje u dva navrata - u maju i novembru - možete se prijaviti za samo nekoliko minuta.

Nakon obavljene prijave možete proveriti svoj status. Osim toga, možete prijaviti i druge osobe iz svog okruženja, na primer, članove porodice.

Kako je istakao ministar finansija, svima bi novac (prvi deo od 30 evra) trebalo da legne na račun do 20. maja. Drugi deo se isplaćuje na jesen, ali se prijavljujete samo jednom.

 

 

Još jednom napominjemo da se penzioneri i primaoci socijalne pomoći ne prijavljuju za ovu državnu pomoć, već će im novac automatski biti isplaćen 6, odnosno 7. maja.

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>