• 0

Zanima ih NFT: Onlajn trgovac razočarao ulagače, ali sprema ozbiljne poslovne planove

Glavni izvršni direktor eBay-a, Džejmi Ijanone, rekao je za CNBC da je "prihvatanje virtuelne valute opcija koju kompanija odmerava"

  • 0
eBay

Foto: Shutterstock

Kriptovalute bi u budućnosti definitivno mogle postati ravnopravne i opšteprihvaćene u svetu novca i nacionalnih valuta: bitkoin neprestano obara sopstvene rekorde, etereum je od početka 2021. napredovao 360 odsto, a "na ruku" im ide poverenje brojnih svetskih kompanija.

Najnovija vest je da je eBay, američka platforma za onlajn trgovinu, spremna da prihvati kriptovalute kao sredstva plaćanja ubuduće, saopšteno je iz te kompanije. U izjavi za Rojters navode sledeće:

"Uvek razmatramo najrelevantnije oblike plaćanja i nastavićemo s takvim procenama i u budućnosti. Nemamo neposrednih planova, ali to je (kriptovalute) nešto što ćemo pažljivo ramotriti".

Ovo je veliki pomak za alternativne valute, budući da se preokret desio tek na proleće 2020, odnosno kada je počela pandemija. Do tad, samo neki, retki zagovornici digitalnog novca videli su u njemu potencijal.

Glavni izvršni direktor eBay-a, Džejmi Ijanone, rekao je za CNBC da je "prihvatanje virtuelne valute opcija koju kompanija odmerava". Ovaj internet trgovac je, međutim, prošle sedmice razočarao investitore jer je izašao sa slabom prognozom dobiti za drugi kvartal 2021. godine.

Ipak, ne odustaju od unapređenja poslovanja, uz komentar da "razmatraju brojne opcije za ulazak u prostor nezamenljivih tokena (NFT)". Non-fungible token ne može se direktno zameniti za neku tradicionalnu valutu.

Za razliku od drugih kriptovaluta, svaki NFT je jedinstven, i predstavlja vlasništvo jedinstvenog proizvoda koji u sebi sadrži bilo šta digitalno: crteže, gif-ove, pesme, video igrice, fotografije. Iako se ne može direktno menjati za klasične valute, može se razmenjivati za druge virtuelne valute koje se menjaju za evre, dolare, švajcarce.

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>