• 8
 ≫ 

Penzioneri danas dobijaju prvih 30 evra direktne novčane pomoći

 ≫ 

Od juče, 5. maja, moguće je prijaviti se za pomoć i putem kol centra, ali to se odnosi na sve punoletne građane Srbije, ne i na penzionere

  • 8
penzioneri

Foto: Mathew Bennett

Kako je više puta rečeno, naši najstariji sugrađani ne prijavljuju se za direktnu novčanu pomoć od 60 evra, odnosno "30 + 30" evra, već njima novac automatski leže na račun - i to danas, 6. maja.

Podsećamo, pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra imaju svi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji naše zemlje, i sa važećom ličnom kartom na dan 23. aprila 2021. godine.

Mimo 30 evra koje penzioneri dobijaju danas, sleduje im preostalih 30 evra iz paketa - u novembru, kao i dodatnih 50 evra koje treba da dobiju u septembru. Sve skupa, to je 110 evra.

Osim toga, predsednik Srbije je juče najavio da je odlučeno da se svim vakcinisanim građanima protiv kovida-19 uplati dodatnih 3.000 dinara.

Inače, za tri grupe penzionera: iz kategorije samostalnih delatnosti, te za vojne i poljoprivredne penzionere, danas počinje i redovna isplata penzija za april, nezavisno od toga da li primanja dobijaju preko tekućih računa, na šalterima pošta ili na kućne adrese.

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>