Uskoro detalji o 3.000 RSD podrške: Na koga se odnosi, koji je rok prijave i može li svaka vakcina?

Pravo prijave imaju svi građani Srbije stariji od 16 godina

Vakcina, 3000 dinara

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović, Shutterstock

Vlada Republike Srbije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti kovid-19.

Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja. Građani će u u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja - imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti kovid-19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Mirsad Đerlek, kaže da je cilj da se u Srbiji do kraja juna vakciniše tri miliona građana.

- Do sada smo postigli odlične rezulate, ali do tog magičnog broja i postizanja kolektivnog imuiniteta imamo još dosta - poručio je Đerlek, gostujući na K1, i naveo da će danas ili sutra građani biti informisani kako će funkcionisati isplata 3.000 dinara.

Video: Tiodorović o povlasticama za vakcinisane i uvođenju zelenih kartona

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soda

    Dokaz koliko se u Srbiji bedno živi, kad samo sa 3000 din.misli da nas nagovori na nešto što ne želimo.fuj!

  • DRagutin

    Sad će se videti koliko sirotinje ima u državi! Jer će svi oni da se prijave za vakcinu...

  • 🤔

    Da se prodam za 3000 ? Ne, hvala, ali za 100 000 bih već razmislila. 😂

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke