• 2

Menja se zakon vezan za gradsku buku: Šta to znači za kafiće? I reka Sava dobija "poseban brod"

Izmenama Zakona, za efikasnije rešavanje problema buke u gradskoj zoni

  • 2
Palata Beograd, Beograđanka Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, i zamenik gradonačelnika Grada Beograda, Goran Vesić, razgovarali su danas o planiranim izmenama i dopunama Zakona o buci i dinamici usvajanja ovog akta, kako bi se unapredili mehanizmi za rešavanje problema buke, koju građani najviše osećaju u letnjoj

sezoni zbog ugostiteljskih objekata.

Vujović i Vesić su razgovarali o tome da se izmenama Zakona omogući da komunalna gradska milicija i inspektori zaštite životne sredine, po prijavi građana, mere nivo buke na licu mesta.

- Buka koja dolazi iz pojedinih ugostiteljskih i drugih objekata, posebno u stambenim zgradama, nije prihvatljiva za građane - poručila je Vujović i dodala:

Kako bismo efikasnije rešili ovaj problem, potrebno je da izmenimo propise, pre svega u delu da republički inspektori i komunalna gradska milicija mogu da reaguju na licu mesta. Ovaj problem moramo da rešavamo zajedno, kako bismo mogli da pomognemo građanima koji imaju problem s bukom".

Ministarka i zamenik gradonačelnika dogovorili su saradnju i kada je reč o kontroli zagađenja vode.

Za kontrolu zagađenja, pre svega na reci Savi, koristiće se brod "Argus", koji je naučna laboratorija. Brod će biti korišćen tokom vikenda, budući da je uočeno da pojedini privredni subjekti vikendom ispuštaju u reku nedozvoljene materije.

- Apelujem na sve privredne subjekte da poštuju zakon. Inspektori zaštite životne sredine i komunalna milicija Grada Beograda će zajedno, koristeći brod "Argus", kontrolisati da li je povećano zagađenje Save. Najstrože ćemo

sankcionisati sve privredne subjekte za koje utvrdimo da su kršili zakon - poručila je Vujović.

Video: Brod blokirao Suetski kanal: Ugrožena svetska ekonomija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>