• 3

Vlada danas usvaja uredbu o pomoći od 3.000 dinara: Poznato kada i kako se možete prijaviti

Ministar Mali je dodao da je to deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima

  • 3
Novac Traženje investitora! Na nekoj od brojih platformi za grupno finansiranja, pronađite veliki broj manjih investitora, ljudi koji su spremni da vam pomognu u ostvarivanju ideje. Foto: Shutterstock

Ministar finansija Srbije, Siniša Mali, rekao je da će svi koji su vakcinisani makar jednom dozom do 31. maja moći da se prijave za dodatnu pomoć od 3.000 dinara - od 1. do 15. juna, kao i da dobiju taj novac do 20. juna.

Mali je rekao da će danas Vlada usvojiti uredbu o toj pomoći, kao i da će se građani, stariji od 16 godina, moći prijavljivati na isti način kao i za pomoć od 60 evra, preko sajta Trezora.

- I svako ko se prijavi, dobiće do 20. juna tu dodatnu pomoć. Najstariji sugrađani koji su se vakcinisali nemaju potrebu da se prijavljuju, kao ni za ovih 60 evra - naveo je Mali. Ističe da je cilj da se podstaknu građani da se što više vakcinišu, kako bi se što pre vratili normalnom životu.

Mali je dodao da je to deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima. Kaže i da penzioneri, njih 1,633 miliona, danas dobijaju prvih 30 evra pomoći.

- Oni su nam prvi na redu. Oni koji penzije primaju u gotovini, njima su otvoreni namenski računi u Poštanskoj štedionici i danas će moći da podignu taj novac. Dakle, ispunjavamo sve što smo obećali. U petak isplaćujemo sve korisnike socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija - kaže Mali.

Ministar podseća da u ponedeljak sledi isplata 50 odsto druge minimalne zarade, što je deo paketa pomoći privredi, a da od 12. juna počinje isplata prvih 30 evra za sve sugrađane koji su se prijavili. Juče, 5. maja, sa radom je počeo i kol-centar putem kojeg građani mogu telefonom da se prijave za novčanu pomoć države od 60 evra.

Pomoć će biti isplaćena u maju i novembru, a prijava traje do 15. maja. Broj telefona kontakt centra je 0800101100. Ministar kaže da se putem kol-centra juče prijavilo 12.000 građana, a ukupno 3.350.000 građana.

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lič

    6. maj 2021 | 08:58

    Bravo majstore. Nisam antivakser ali se neću vakcisati baš zbog toga što uslovljavaš.

  • Raca

    6. maj 2021 | 08:21

    Da se podstaknu gradjani tj. podmite jer slabo ide vakcinacija .Ima uvek onih koji se prodaju za pare,sendvice,ulje ,brasno .Na to racunaju, samo ih treba stimulisati.

  • Miloš.

    6. maj 2021 | 11:16

    Nekom je važno i 3000 hiljade

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>