• 0

Globalne posledice pandemije: Hrana poskupljuje 11. mesec zaredom

Zbog krize izazvane kovidom-19 nisu poskupele samo namirnice, već i elektronski uređaji, bela tehnika, pa čak i pribor za jelo

  • 0
Kuvar, kuvanje, hrana Foto: Shutterstoc

Svetske cene hrane porasle su u aprilu 11. mesec zaredom, dostigavši najviši nivo od maja 2014. godine, objavila je danas Agencija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO).

FAO indeks cena prehrambenih proizvoda, koji meri mesečne promene u korpi koju čine žitarice, uljarice, mlečni proizvodi, meso i šećer, porastao je prošlog meseca na prosečnih 120,9 poena, vođen poskupljenjem šećera.

Indeks za mart je revidiran naviše, na 118,9 bodova sa prvobitno objavljenih 118,5 poena. Ova organizacija sa sedištem u Rimu, takođe je navela u aktuelnom izveštaju da nove prognoze ukazuju na rast svetske proizvodnje pšenice i kukuruza u narednoj sezoni.

Podsećamo, zbog krize izazvane kovidom-19, odnosno zbog jače potražnje i eventualne nestašice, nije poskupela samo hrana već i elektronski uređaji, bela tehnika, pa čak i pribor za jelo.

Video: Brod blokirao Suetski kanal: Ugrožena svetska ekonomija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>