• 1

Kako angažovati frilensera i platiti nula poreza? Milan objašnjava

"Ovo je zaista istina, ako vas zanima pogledajte video do kraja"

  • 1
laptop, rad na daljinu

Foto: Freepik

"Da li znate kako da angažujete frilensera i platite nula poreza? Ovo je zaista istina, ako vas zanima pogledajte video do kraja", tako započinje svoj novi video Milan Trbojević, osnivač knjigovodstva "Knjiški Moljac" i pokretač bloga ft1p.rs.

- Možete angažovati bilo koju osobu i platiti nula dinara poreza za iznos koji njoj plaćate, jer postoji jedna zakonska odredba koja nalaže da godišnje do 13.420 dinara, koliki je iznos u ovoj godini, možete platiti nula dinara poreza i doprinosa - kaže Milan na početku i dodaje:

"Primera radi, odete na sajt honorarci.rs, nađete nekoga ko vam je potreban, recimo, da vam sredi fakture ili uradi neki mali dizajn - a nema firmu, i platite ga putem ovoga".

Milan kaže da možete besplatno preuzeti odluku putem sajta ft1p.rs, u kojoj se pozivaju na tačan član koji možete upotrebiti za ovakva plaćanja. "Ja sam to u praksi već radio duži vremenski period", navodi Trbojević.

Podsećamo, 28. aprila su usvojeni zakoni za oporezivanje frilensera, pri čemu se obaveze plaćaju kvartalno, od 1. januara 2022. godine.

Vlada Srbije je 21. aprila postigla dogovor sa frilenserima o naplati poreza koji podrazumeva da se obaveze po osnovu poreza i doprinosa utvrđuju rešenjem Poreske uprave koje dolazi nakon usvajanja zakona. Na godišnjem nivou oporezivanju ne podležu prihodi u visini do 384.000 dinara.

Video: Završeni pregovori frilensera i vlade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дорату

    6. maj 2021 | 14:12

    Неко ће уместо њих платити порез!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>