• 94
 ≫ 

Usvojena odluka: Evo koliko će za bolovanje zbog korone dobijati vakcinisani, a koliko nevakcinisani

 ≫ 

Odluku je dans usvojila Vlada Srbije

  • 94
Vakcina korona virus

Foto: Tanjug/AP

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, kako bi se dodatno motivisali građani za vakcinaciju i na taj način brže postigao kolektivni imunitet, koji za cilj ima suzbijanje epidemije, vraćanje osnovnih funkcija zdravstvenom sistemu i otvaranje ekonomije.

Osim dodatne novčana podrška u iznosu od po 3.000 dinara predviđena je za sve građane Srbije koji su do sada vakcinisani i sve one koji će do 31. maja primiti bar prvu dozu vakcine, danas je usvojena dopuna Zaključka vlade od 2. aprila 2020. godine kojom bi se naknada zarade u visini od 100 odsto osnova za naknadu zarade isplaćivala samo zaposlenima koji su na bolovanju zbog potvrđene zarazne bolesti Covid-19, a vakcinisani su.

To važi i za zaposlene koji iz zdravstvenih razloga ne mogu biti vakcinisani.

Ostali zaposleni koji se razbole od kovida dobijali bi naknadu zarade za vreme bolovanja od 65 odsto zarade.

Video: Nove odluke Kriznog štaba: Nema okupljanja više od 5 ljudi, otvaraju se kafići i restorani i unutra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragče

    6. maj 2021 | 19:52

    Eto sad Vlada RS već više puta krši osnovna ljudska prava, elementarnu slobodu življenja... No, ajmo redom. Nisam antivakser,verujem u vakcinu jer ista spašava živote ljudi. No, protiv sam one vakcine koja nije.prošla najosnovnije faze ispitivanja, a daje se ljudima i to još na silu. Takodje, kada bi neko želeo dobro stanovništvu Srbije trebao bi da dnevno, na svakom kanalu, u svim terminima dnevnim prikaže i broj umrlih od karcinoma, oboljenja srca i krvnih sudova, i dt. Zašto? Zato što je na godišnjem nivou broj umrlih desetostruko veći od broja umrlih od korone. I ranije su ljudi umirali od gripa, upale pluća, ali bez medijske torture! Pa čemu sve ovo? Koji je cilj krajnji za koji imam samo pretpostavke! Što onda vakcinisani moraju da i dalje nose maske, drže fizičko odstojanje, poštuju propisane mere? Onda su vakcinisani isto ko i nevakcinisani! Zar ne? A o odluci Vlade RS odlučivaće u krajnjoj instanci Sudovi i glasači!!!

  • DrNo

    6. maj 2021 | 18:20

    A gde je sloboda izbora,kreću ucene polako!?Kako su zaraženi ako bilo koja vakcina štiti barem 78%!?Niđe veze.

  • Buca

    6. maj 2021 | 19:56

    To vazi samo za one koji su na drzavnim jaslama,a kod privatnika od pocetka pandemije bolovanje je 65 % .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>