• 1

Kompanija Džesike Albe izašla na berzu, glumica zaradila 2,6 miliona dolara

Priznala je da je stvaranje brenda i razvoj kompanije užasno težak posao

  • 1
Jessica Alba, Džesika Alba Foto: Profimedia/Backgrid USA

Kompanija The Honest,  koju je osnovala glumica Džesika Alba, izašla je na berzu i već u prvom danu kroz IPO (inicijalna javna ponuda) zaradila 413 miliona dolara.

Tokom dana, cena deonice porasla je za 40 odsto te je na kraju dosegla iznos od 23 dolara. Radi se o kompaniji koja se bavi prodajom proizvoda za decu poput pelena kao i prirodnih proizvoda za lepotu i koja je prvog dana na berzi dosegla vrednost od 1,4 milijarde dolara.

To je Džesiki Albi istog trenutka donelo dividendu od 2,6 miliona dolara. Osim toga, glumica je vlasnica 5,6 miliona deonica kompanije koje su vredne blizu 130 miliona dolara.

- Uspeh kompanije uveliko zavisi od njene povezanosti sa Džesikom Albom - navodi se u izveštaju kompanije prilikom izlaska na berzu u kojem stoji i kako ona može u bilo kojem trenutku da napusti kompaniju. Uz to, piše kako je sledeći korak širenje kompanije The Honest izvan Amerike pri čemu će se koristiti Honest brend kao i globalna popularnost Džesike Albe.

Alba je osnovala je kompaniju The Honest 2012. godine, a prošle godine progovorila je o svojoj odluci da se skloni od glume i posveti preduzetništvu.

Priznala je da je stvaranje brenda i razvoj kompanije užasno težak posao i u jednom trenutku nije znala treba li tome da se posveti u potpunosti.

- Trebalo mi je tri i po godine da nađem partnere, pri čemu me je mnogo njih i odbilo. Morala sam da naučim kako se kompanija stvara i razvija. Nastojim da budem sve bolja i bolja preduzetnica ali to je nešto sasvim drugo od korišćenja svog uticaja, slave i imena kao i odrađivanja medijskih poslova - navela je ona.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>