• 0

"Francuski dizajn, vaš penthaus na nebu": Ovako gigant planira da izbaci rivale iz igre

Trebalo bi da se istakne među ostalim privatnim avionima i u odnosu na visinu kabine, zatim, imaće spavaću sobu, tuš, maksimalnu brzinu od Mach 0.925

  • 0
Avion sedišta stolica putovanje

Foto: Shutterstock

"Dassault Aviation SA" predstavio je svoj najveći i najbrži privatni avion, u pokušaju da dostigne rivale, i prvi put je izabrao "Rolls-Royce Holdings Plc" za dobavljača motora.

Falcon 10X biće spreman za kupce do kraja 2025. godine, a kabina će biti najveća u industriji, rečeno je iz kompanije. U ovoj bici, "Rolls-Royce" je pobedio "Pratt & Whitney", kompaniju koja je pravila motore za poslednja tri modela "Dassault"-a.

Novi avion će moći da pređe 7.500 nautičkih milja - dovoljno da leti non-stop od Njujorka do Pekinga. "Dassault" se oslanja na Falcon 10X da bi se takmičio na samom vrhu tržišta privatnih aviona, koji je bio najbrže rastući segment i pre pandemije kovid-19 i očekuje se da će svoj sjaj povratiti u narednim godinama.

"Bombardier Inc." započeo je isporuku svog Global 7500 krajem 2018. godine, dok bi "Gulfstream" trebalo da započne isporuku G700 krajem sledeće godine.

Izvršni direktor kompanije "Dassault Aviation" iz Pariza, Eric Trappier, kaže da su "kupci tražili Falcon ultra velikog dometa, a to će biti Falcon 10X". Pre svega, ističe udubnost.

- Kada putujete duže vreme, morate biti efikasni, morate se osećati kao kod kuće - naveo je, te tako možemo zaključiti da je Falcon 10X penthaus među oblacima.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dassault Aviation (@dassaultaviation)

 

Trebalo bi da se istakne među ostalim privatnim avionima i u odnosu na visinu kabine, zatim, imaće spavaću sobu, tuš, maksimalnu brzinu od Mach 0.925.

"Dassault", koji je delimično u vlasništvu "Airbus"-a, a takođe proizvodi vojne avione kao što su Rafale i Eurofighter Typhoon, izveštava da će krila Falcon 10X biti izrađena od kompozita od karbonskih vlakana na osnovu njegovih dizajna borbenih aviona.

To će omogućiti laganiju vožnju, rekli su iz kompanije. "Dassault" masivnu kabinu reklamira kao "Vaš penthaus apartman na nebu" i "Francuski po dizajnu".

Video: Opasno blizu: Nikada bliži snimak naleta ponosa ruske avijacije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>