• 0

Krizna 2020. "pogurala" novi trend u svetu lepote: Ne biste verovali koji sektor beleži najveći rast

S druge strane, značajan pad je zabeležen u transplantaciji kose, koja je od 2019. opala za 60%

  • 0
Ordinacija, zakazivanje, lekarski pregled Foto: Shutterstock

Američko društvo plastičnih hirurga objavilo je podatke koji pokazuju masovno opadanje potražnje u dva smera: kada govorimo o minimalno invazivnim i hirurškim kozmetičkim procedurama, što je posledica karantina, usled pandemije kovid-19.

Generalno, i dalje su najpopularniji botoks i fileri, ali ono što je neočekivano "eksplodiralo" u 2020. jesu implantati za zadnjicu. Tu je uočen rast od 22 odsto, piše Blumberg.

Dermatolog Ava Šamban ukazuje na stagnaciju vezanu za dom i pretraživanje načina kako da "uvećaju" svoju zadnjicu pri čemu, kako kaže, ne treba zaboraviti Instagram. S druge strane, manje su se bavili kosom.

Najveći pad je zabeležen u transplantaciji kose, koja je od 2019. opala za 60%. Doktor Geri Linkov, plastični hirurg iz Njujorka, to delimično pripisuje regulatornim merama.

Prošle godine je, recimo, zabeležen rast od 8% u uklanjanju implantata iz grudi. Doktori kažu da oni svakako vremenom propadaju i imaju rok trajanja, a pacijenti su iskoristili kriznu 2020. godinu, kada su pretežno sedeli kod kuće, da urade te važne operacije i oporave se na miru.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>