• 0
 ≫ 

Prestižna investiciona banka zvanično počela da trguje kripto novcem na Volstritu

 ≫ 

Ugovori se podmire u gotovini i ne zahtevaju da se "Goldman" bavi stvarnim bitkoinima, koji se u industriji nazivaju "fizičkim", jer banka to još uvek ne može da učini

  • 0
Goldman Sachs, berza

Foto: Tanjug/AP

"Goldman Sachs" (GS) je nedavno i formalno započeo eru trgovine kriptovalutama na Njujorškoj berzi. Banka je u četvrtak obavestila da je novoformirano odeljenje uspešno trgovalo, sa dve vrste derivata povezanih sa bitkoinom.

To piše u internom memorandumu koji je ekskluzivno dobio CNBC. Kripto tim je formiran u odeljenju za trgovinu globalnim valutama i tržištima u nastajanju, i deo je ukupnog napora "Goldman Sachs"-a da se istakne na polju digitalne imovine.

Dominantna investiciona banka iz SAD za trgovanje fiksnim prihodima i deonicama, o ovome razmišlja još od 2017, ako ne i od ranije. Najpre su podneli planove, a onda i ponovo pokrenuli kripto tim u aprilu. Ipak, dopis od pre nekoliko dana je prvi put da je GS zvanično priznao svoje učešće u trgovini kriptovalutama.

Pod rukovodstvom izvršnog direktora Dejvida Salomona, multinacionalna banka namerava da proširi svoju prisutnost na tržištu "selektivnim ukrcavanjem" institucionalnih investitora za kripto trgovanje, kako bi proširili ponudu. Rekli su i da je ove nedelje pokrenuta nova softverska platforma.

Ima za cilj da klijentima pruži najnovije cene kriptovaluta, kao i da ih uputi u aktuelnosti. I njihov rival "Morgana Stanley" najavio je planove za ponude ulaganja u bitkoin, koji se istakao kao najtraženija kriptovaluta. U ovom momentu, jedan novčić vredi oko 58.200 dolara.

Ipak, do sada su se uglavnom klonile nestabilnih imovina u svojim trgovinskim operacijama na Volstritu. Derivati kojima se trguje u GS, bitkoin fjučersi i terminski ugovori koji se ne mogu isporučiti, zapravo su način klađenja na cenu najpopularnijeg digitalnog novčića.

Ugovori se podmire u gotovini i ne zahtevaju da se "Goldman" bavi stvarnim bitkoinima, koji se u industriji nazivaju "fizičkim", jer banka to još uvek ne može da učini, navodi se dalje.

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>