• 0

Moćni naftaš nastavlja sa radom posle sajber napada: Dnevno distribuira 2,5 miliona barela benzina

Firma za sajber bezbednost "Vatreno oko" angažovana je da odgovori na ovaj napad hakera, ali za sada nije komentarisala slučaj američkog giganta

  • 0
nafta

Foto: Freepik.com

Jedna od najmoćnijih američkih kompanija za distribuciju nafte i naftnih derivata, "Colonial Pipeline", nastavila je sa radom nakon oporavka od nasumičnog sajber napada koji je u petak prouzrokovao zaustavljanje operacija i izazvao zabrinutost zbog skoka maloprodajnih cena benzina.

Hakerski napad koji je izvršen pre nekoliko dana, bio je jedan od najtemeljnijih, ikad prijavljenih sajber napada, i "poslao" je brojne apele zakonodavcima da pojačaju mere zaštite američke energetske infrastrukture.

Rojters je preneo da su iz kompanije saopštili kako se nastavlja sa analizom efekata privremene obustave operacija, te da se radi na "obnavljanju usluga". Ipak, nije precizirano kada će tačno rad "Colonial Pipeline"-a da se vrati u normalu.

Ova kompanija, sa sedištem u Džordžiji (SAD), osnovana 1961. godine, dnevno distribuira oko 2,5 miliona barela benzina i drugih goriva, od svojih rafinerija na obali Meksičkog zaliva do potrošača u istočnim i centralnim delovima SAD.

Firma za sajber bezbednost "Vatreno oko" angažovana je da odgovori na ovaj napad hakera, ali za sada nije komentarisala slučaj pomenute kompanije.

Video: Tankeri plutaju puni nafte koju niko neće

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>