• 0
 ≫ 

Potpisani ugovori za zajmove: Jedan se odnosi na klimatske promene, drugi na železnicu

 ≫ 

Pre potpisivanja ugovora, premijerka Brnabić sastala se sa direktorkom AFD Kupri

  • 0
Pruga železnica transport Foto: Tanjug/AP

Ugovori za dva zajma, Programski zajam za javne politike za klimatske promene i Zajam za projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji primenom višefaznog programskog prisutupa, potpisani su danas u Vladi Srbije.

U prisustvu premijerke Ane Brnabić, ugovore su potpisali ministar finansija Siniša Mali sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujem Falkonijem, regionalnom direktorkom za Evroaziju Francuske agencije za razvoj (AFD) Sesil Kupri i regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Lindom Van Gelder.

Pre potpisivanja ugovora, premijerka Brnabić sastala se sa direktorkom AFD Kupri.

Takođe, kako je rekao ministar finansija Siniša Mali, za 1.122.787 radnika danas je uplaćena druga polovina minimalne zarade iz trećeg paketa pomoći privredi i građanima za ovu godinu, a za pomoć se prijavilo 230.805 privrednih subjekata.

- Ovo je još jedna potvrda koliko nam je država jaka, i da svako obećanje koje damo u dan i dinar ispunimo. Prošle nedelje je za naše najstarije sugrađane isplaćeno po 30 evra pomoći, a u petak i za one koji primaju socijalnu pomoć ili su pod upravom zavoda za kaznene sankcije - kaže Mali.

Prema njegovim rečima u sredu počinje i isplata prvih 30 evra građanima koji su se za pomoć prijavili. "Očekujem da ćemo već prvog dana isplatiti novac za najmanje 630.000 građana, a onda ćemo u narednih par dana isplatiti novac i ostalima", kaže Mali.

Podseća da prijava za pomoć traje do 15. maja i navodi da odmah nakon toga sledi isplata pomoći za naše sugrađane na teritoriji Kosova i Metohije, kojima će, uključujući i decu, biti isplaćeno po 100 evra; za nezaposlene po 200 evra.

Ministar je rekao i da su rezultati iz prvog kvartala bolji od očekivanih i da se zato cilja i veća stopa rasta od 6 odsto koliko je planirano za ovu godinu.

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>