• 2

Najveći proizvođač đubriva u Srbiji i jedini proizvođač amonijaka spreman za kupca: Ovo je zapisnik

Skladište mineralnih đubriva sa sadašnje lokacije u nekadašnjoj fabrici stakla u Pančevu preseliće na lokaciju HIP Azotare

  • 2
đubrivo

Foto: Pixabay

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) objavila je da je sačinjen zapisnik o prodaji imovine HIP Azotare u stečaju, objavljeno je na službenoj internet stranici te agencije.

Navodi se da je u skladu sa odlukom Odbora poverilaca od 7. maja potencijalni kupac Azotare po ceni od 650 miiliona dinara novosadski Promist DOO.

Treće javno nadmetanje za HIP Azotaru održano je 6. maja kada je Promist jedini priv ponudio više od početne cene koja je iznosila 581,3 miliona dinara.

Predstavnici Promista tada su najavili da će u slučaju da Odbor poverilaca Azotare u stečaju prihvati ponudu u toj fabrici obnoviti deo proizvodnje mineralnih đubriva.

Naveli su i da će skladište mineralnih đubriva sa sadašnje lokacije u nekadašnjoj fabrici stakla u Pančevu preseliti na lokaciju HIP Azotare.

HIP Azotara je u stečaju od 2018. godine na prethodne dve neuspešne prodaje bila je nuđena po početnim cenama od 5,8 i 2,3 milijarde dinara.

Azotara je u stečaj otišla kao najveći proizvođač mineralinih đubriva u Srbiji i jedini proizvođač amonijaka.

Video: Mali: Danas isplata minimalca, prekosutra pomoć građanima

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lukk

    Poz za G-dina Bozovica. Da je kupite ,pa da castite. Imacete razloga😃

  • Pancevac

    Sramota sta ste uradili sa fabrikom koju ste muzli godinama ! Drzavo, stidi se.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke