• 0

Poslodavci i Evropski pokret potpisali memorandum o saradnji: U fokusu i podrška privatnom sektoru

Ovaj plan vredan devet milijardi evra, koji bi trebalo da pomogne regionu u usklađivanju privreda sa privredom EU, kao sektore gde je pomoć neophodna između ostalog navodi transport, obnovljive energije, prečišćavanje voda

  • 0
Biznis, posao, organizacija

Foto: Shutterstock

Evropski pokret u Srbiji (EPUS) i Unija poslodavaca Srbije (UPS) potpisali su Memorandum o saradnji, čijom realizacijom bi ove dve organizacije trebalo zajednički da doprinesu kvalitetnijoj integraciji u evropsko okruženje.

Memorandum su potpisali predsednica Evropskog pokreta u Srbiji, Jelica Minić, i predsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenezić.

To evropsko okruženje, kako je rekla Jelica Minić, "jeste okruženje bez dužničkog ropstva, rasprodaje prirodnih bogatstava, žrtvovanja vode, vazduha i zdrave hrane, i bez teranja mladih i kvalifikovanih da napuštaju zemlju jer nema uslova za pristojnu egzistenciju i razvoj radnih i preduzetničkih potencijala".

Prema njenim rečima, zajednički cilj je dobro umrežena konkurentna održiva inovativna privreda zasnovana na znanju, sa dinamičnim privatnim sektorom i stranim investicijama koje su transparentne i na domaće tržište dolaze pod ravnopravnim uslovima sa domaćim konkurentima, podležu evropskim pravnim, ekološkim i socijalnim standardima.

Navela je da memorandum otvara mogućnosti da Unija poslodavaca i Evropski pokret u Srbiji globalno i na lokalnom nivou sarađuju na temama koje je Evropska komisija istakla u ekonomskom i investicionom planu za Zapadni Balkan.

Ovaj plan vredan devet milijardi evra, koji bi trebalo da pomogne regionu u usklađivanju privreda sa privredom EU, kao sektore gde je pomoć neophodna između ostalog navodi transport, obnovljive energije, prečišćavanje voda. Takođe, predviđa i pomoć za privatni sektor.

Minić je istakla da Evropski pokret u Srbiji, kao deo međunarodnog Evropskog pokreta, može pomoći u prenošenju poruka i ideja poslodavaca u Srbiji evropskim sagovornicima i da stoji na raspolaganju Uniji poslodavaca. To se, kako je rekla, odnosi i na otvaranje i kandidovanje novih područja kojima bi se naša zemlja mogla uključiti u evropske vrednosne lance, a koji nisu definisani planom Evropske komisije za naš region.

Video: Završeni pregovori frilensera i vlade

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>