• 5

Brnabić: Ekonomski pokazatelji u svim oblastima u prvom kvartalu bolji od očekivanih

Izazovi koji mogu da se pojave tiču se mesne prerađivačke industrije s obzirom na činjnicu da je došlo do poremećaja na evropskom i svetskom tržištu zbog pandemije korona virusa

  • 5
Ana Brnabic forum Dostupnost informaciono-komunikacionih tehnologija

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su rezultati najvažnijih ekonomskih pokazatelja u svim privrednim oblastima u prvom kvartalu 2021. godine odlični i bolji od očekivanih.

Brnabić je to saopštila na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), kojoj je predsedavala, a na kojoj je ocenjeno da je do dobrih rezultata dovelo nekoliko činilaca, među kojima su promena u strukturi izvoza, jer se u inostranstvo plasira sve više visokotehnoloških proizvoda, rast investicija, posebno kada je reč o gradnji zgrada i objekata, kao i rast cena na inostranom tržištu za srpske proizvode iz oblasti poljoprivrede, posebno ratarstva.

Izazovi koji mogu da se pojave tiču se mesne prerađivačke industrije s obzirom na činjnicu da je došlo do poremećaja na evropskom i svetskom tržištu zbog pandemije korona virusa.

U privredi su trendovi i dalje stabilni, sektor usluga je takođe nastavio sa oporavkom, u turizmu se rezultati tek očekuju, a našta upućuje činjenica da je za nešto više od sat vremena podeljeno 20.000 vaučera, pored prethodnih 100.000 i da interesovanje građana za njih ne jenjava, ocenjeno je na sednici.

Video: Mali: Danas isplata minimalca, prekosutra pomoć građanima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>