• 0

Stopiraju širenje u Kini, akcije rapidno pale

Kompanija Tesla je ranije razmišljala da poveća izvoz Modela 3, koji prozvodi u Kini - na više tržišta, uključujući i američko

  • 0
Tesla automobil punjač

Foto: Shutterstock

Usled zaoštravanja američko-kineskih tenzija, Ilon Mask, osnivač kompanije za e-vozila Tesla, odlučio je da stopira planove za širenje u toj azijskoj zemlji.

Plan je bio da se kupi zemljište u Kini, radi proširenja fabrike u Šangaju, koju Tesla želi da pretvori u globalni izvozni centar, preneo je Rojters, pozivajući se na dobro upućene izvore.

S obzirom da su i dalje na snazi američke carine od 25% na uvoz električnih vozila iz Kine, povrh postojećih nameta koje je uveo bivši predsednik SAD Donald Tramp, Tesla sada namerava da ograniči kineski udeo u svojoj globalnoj proizvodnji.

Kompanija je ranije razmišljala da poveća izvoz Modela 3, koji prozvodi u Kini - na više tržišta, uključujući i američko. Taj model, rađen u Kini, trenutno isporučuju u Evropu, a u Nemačkoj je u toku gradnja giga-fabrike.

Zbog nove vesti, akcije imperije Ilona Maska pale su juče na Volstritu za čak 5,3 odsto. Tesla je u aprilu prodala u Kini i inostranstvu ukupno 25.845 automobila kineske proizvodnje, u poređenju sa 35.478 jedinica u martu.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>